Bananentaartjes

Heerlijke bananentaartjes met caramel, slagroom, banaan en chocolade. 

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 225 gram bloem
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram plantaardige margarine in kleine blokjes gesneden
  • 1/4 teaspoon zout
  • ongeveer 50 ml. koud water
  • vegan caramel, kijk hier voor het recept
  • vegan slagroom, maak kokosslagroom of gebruik die van bijvoorbeeld Alpro
  • banaan, in plakjes gesneden
  • pure chocolade, geraspt

Benodigdheden

  • 6 taartvormpjes

Bereidingswijze

  • Meng de bloem en poedersuiker in een kom. Voeg de blokjes margarine toe en knijp de blokjes in de bloem met je vingers fijn tot korrels.
  • Voeg het zout toe en het water en kneed tot een deeg, voeg eventueel meer water toe wanneer nodig.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het deeg uit met een deegroller op een met een beetje bloem bestrooid aanrecht. Snij een lap uit en leg dit over een taartvorm. Druk het teveel aan deeg met je vingers weg en duw het deeg in het vormpje en herhaal dit met alle vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taartjes.
  • Bak 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • Vul de taartjes met wat caramel, plakjes banaan, slagroom en drizzle er wat extra caramel over en bestrooi met geraspte chocolade en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Rina

    Poedersuiker is niet veganistisch.

    8 juni 2018 at 13:43
  • reageer