Ingemaakte rode kool

Deze ingemaakte rode kool is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Het is heerlijk als topping op een pita falafel, door de salade of bij een Oosterse maaltijd.

Ingrediënten
1 rode kool
2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd
120 ml. rode wijnazijn
sap van 1 citroen
30 ml. appelciderazijn
1 eetlepel suiker
1/2 eetlepel zout
snuf zwarte peper

Bereidingswijze
Snij de rode kool in kwarten en vervolgens in dunne reepjes. Doe de reepjes in een grote kom en voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Dek de kom af en laat 2 uur staan op het aanrecht. Roer dan nog even om, haal de knoflookteentjes er uit en doe de rode kool in een goed afsluitbare glazen pot. Een week houdbaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer