Flatbread pizza’s met pompoen en plantaardige camembert

Watson plantaardige plant-based veganistische lactosevrije kaas

Heerlijk: september is aangebroken! De herfst komt nu steeds meer in zicht. Om in de stemming te komen maakte ik deze heerlijke flatbread pizza’s met geroosterde pompoen, plantaardige camembert, gekarameliseerde uien en aubergine chutney. Een heel lekkere smaakexplosie en eenvoudig om te maken!

Geroosterde pompoen

Omdat ik voor deze pizza’s maar een klein beetje pompoen nodig had koos ik voor diepgevroren blokjes pompoen van het huismerk van Albert Heijn. Die heb ik in de herfstmaanden vaak in de vriezer om bijvoorbeeld pumpkin spice latte mee te maken.

Plantaardige camembert

De camembert die ik hiervoor gebruikte is plantaardig en van het merk Watson’s genaamd Camemberti. Dit heerlijke kaasje is wat mij betreft één van de beste vegan kazen die er zijn. Met een authentieke ‘witte donzige cambertivacht’ zoals Watson’s het zelf noemt en op basis van cashewnoten. Verkrijgbaar via de online winkel van Watson’s en bij verschillende speciaalzaken door het land. Zo koop ik ‘m bij mij in de buurt bij Veggie Garden in Rotterdam.

Gekarameliseerde uien

Het kost je ongeveer 20 minuutjes maar dan heb je ook echt iets heel lekkers wat je op nog meer gerechten kun toepassen: gekarameliseerde uien. Maak extra veel, bewaar in de koelkast en gebruik het bijvoorbeeld als topping over je vegan hamburger of over een quiche bijvoorbeeld.

Aubergine chutney

Hierbij koos ik voor een kant en klaar product: de ontzettend lekkere aubergine chutney van Patak’s. Verkrijgbaar in de meeste supermarkten en ook verkrijgbaar in mango variant.

Maak als eerste de gekarameliseerde uien:

Afdrukken

Gekarameliseerde uien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 witte uien
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • flinke snuf zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snij de uien in dunne halve ringen.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag.
  • Bak de uienringen op laag vuur in de olijfolie en schep regelmatig om.
  • Bak ze tot ze beginnen te kleuren en de uien zacht worden, dit duurt ongeveer een minuut of 10.
  • Schraap eventueel aangebakken stukjes ui met een houten spatel van de bodem van de pan en voeg een scheut water toe.
  • Bak de uien tot het water is verdampt.
  • Voeg de bruine suiker en balsamico azijn toe en bak een minuutje mee.
  • Bestrooi met een flinke snuf zwarte peper, meng en laat afkoelen.
  • Enkele dagen goed afgedekt houdbaar in de koelkast.

Stel daarna de flatbreads pizza’s samen:

Afdrukken

Flatbread pizza’s met pompoen en plantaardige camembert

Watson plantaardige plant-based veganistische lactosevrije kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 2 flatbreads
  • bekertje vegan creme fraîche zoals haver fraîche
  • Patak’s aubergine chutney of chutney naar keuze
  • handje pompoenblokjes uit de diepvries
  • stukje Watson Camemberti in heel kleine blokjes gesneden
  • klein handje rucola, harde steeltjes verwijderd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de blokjes met een klein scheutje olijfolie en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de pompoenblokjes in ongeveer 20 minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Bereid de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smeer een laagje vegan creme fraîche over de flatbreads.
  • Verdeel er een laagje aubergine chutney over.
  • Beleg vervolgens met de blokjes geroosterde pompoen, de blokjes vegan Camembert, gekarameliseerde ui en rucola.
  • Snij eventueel in stukken en serveer.

Plantaardig Hollands kaaswiel – help mee dit te realiseren!

Watson’s is momenteel bezig met het ontwikkelen van een bijzonder plantaardig product: het eerste Hollandse kaaswiel van eiwitrijke plantaardige melk. De eiwitten worden gewonnen uit veldbonen en hiermee heeft Watson’s een wereldwijde primeur! Ik vind dit een bijzonder mooi initiatief en steun de crowdfunding actie van Watson’s. Ik wijs je dan ook graag op deze website waarbij jij ook kunt helpen om het plantaardige Hollandse kaaswiel tot werkelijkheid te maken! Investeren kan al vanaf € 25.

Watson plantaardig plant-based veganistisch lactosevrij Hollands kaaswiel

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer