Afdrukken

Gekarameliseerde uien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 witte uien
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • flinke snuf zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snij de uien in dunne halve ringen.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag.
  • Bak de uienringen op laag vuur in de olijfolie en schep regelmatig om.
  • Bak ze tot ze beginnen te kleuren en de uien zacht worden, dit duurt ongeveer een minuut of 10.
  • Schraap eventueel aangebakken stukjes ui met een houten spatel van de bodem van de pan en voeg een scheut water toe.
  • Bak de uien tot het water is verdampt.
  • Voeg de bruine suiker en balsamico azijn toe en bak een minuutje mee.
  • Bestrooi met een flinke snuf zwarte peper, meng en laat afkoelen.
  • Enkele dagen goed afgedekt houdbaar in de koelkast.