Witte asperges met alles er op en eraan, the vegan way!
Witte asperges met botersaus en peterselie, krieltjes, ham en gekookte eieren. Kan dat vegan? Jazeker! Van dit echt Hollandse voorjaarsgerecht maakte ik een heerlijke plantaardige versie. Het is even wat werk, maar dat is het zeker waard! ...
Paasteitjes met vegan kip-champignon ragout
Zoek je een feestelijk gerechtje voor tijdens de paasdagen? Dan heb ik een heerlijk idee voor je: deze pa(a)steitjes gevuld met vegan kip-champignon ragout. Ontzettend makkelijk te maken en zo lekker! ...
Courgette-kerriesoep
Deze soep is heerlijk en vol smaak en staat in weinig tijd op tafel. Ik maakte eerder een vergelijkbare versie maar voegde nu tijm en kerrie toe. Lekker met stokbrood, plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning of knoflookbrood! ...
Lasagne met spinazie en vegan ricotta
Een klassieker, maar dan helemaal vegan: lasagne met spinazie en ricotta. En eroverheen een dikke laag plantaardige geraspte mozzarella. Hartstikke makkelijk om te maken en de oven doet het meeste werk! ...
Gestoomde silken tofu
Met tofu kun je allerlei kanten op, zoals ik al eerder in dit artikel liet zien. Deze keer gebruikte ik silken tofu, ook wel bekend als zijden tofu om dit heerlijke gerecht te maken. Nog niet zo bekend in Nederland, maar daar mag wat mij betreft verandering in komen. Kan prima ...
Wereld Peulvruchten Dag: tostada’s met zwarte bonen gehakt
Op 10 februari is het Wereld Peulvruchten Dag! Een goed moment om een lekker gerecht te maken met één van mijn favoriete peulvruchten: zwarte bonen. Ik maakte er een plantaardige versie van gehakt mee, het resultaat is heerlijk! ...
Vegan kipstukjes met broccoli en rijst
Dit lekkere gerecht staat binnen een half uur op tafel en je kunt volop variëren met verschillende groenten. Zo koos ik voor broccoli, kastanjechampignons en maiskolfjes, maar groenten als peultjes, wortel en paprika zouden hier ook goed bij passen! ...
Vegan pasta Alfredo met plantaardige kipfilet en erwten
Pasta Alfredo is een Italiaans pasta gerecht dat van origine bestaat uit fettuccini met boter en Parmezaanse kaas. Ik maakte deze heerlijke vegan versie met een plantaardige romige kaassaus, plakjes plantaardige kipfilet en voor wat meer groen een handje erwten erdoor. Geen lichte hap, maar wel ideaal voor de feestdagen ...
Vegan budget recept #5: chilli fries
In dit vijfde deel van deze serie met goedkope vegan gerechten staat chili fries centraal. We kennen allemaal een patatje speciaal, met pindasaus: in Amerika gaan ze een stapje verder en scheppen ze bij het gerecht chilli fries nog eens een mengsel van bonen, gehakt en kaas erover. En waarom ...
Vegan kaasfondue
Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ...