Diner

BBQ tempeh flatbread pizza's

BBQ tempeh flatbread pizza’s

Veel mensen hebben een afkeer van tempeh. En wanneer je het zo uit het pakje gaat bereiden, snap ik dat wel, dan kan het heel bitter smaken. Sinds ik weet hoe eenvoudig je die bittere smaak er uit kunt krijgen gebruik ik graag tempeh in gerechten. In dit artikel lees ...
Ovenschotel met vegan shoarma en rösti

Ovenschotel met vegan shoarma en rösti

Onlangs kocht ik een stapel Tip Culinair tijdschriften in de kringloop: dat was toch wel hét culinaire magazine uit de jaren 80 en 90. Ik zag er een heerlijk ideetje in staan voor een ovenschotel met shoarma, rösti en kaas. Ik maakte een veganized versie die heel eenvoudig om te ...
Okonomiyaki

Okonomiyaki

Okonomiyaki is een gerecht uit de Japanse keuken dat bestaat uit een soort hartige pannenkoek van witte kool en andere groenten getopt met onder andere vlees of vis, lente ui, gedroogd zeewier, mayonaise en gebakken uitjes. Ik maakte een heerlijke vegan versie! ...
Pasta met rode pesto en groenten

Pasta met rode pesto en groenten

Deze pasta staat snel op tafel, de oven doet het meeste werk, het is heel erg lekker én je kunt volop variëren met groenten. En hou je over, dan is het de volgende dag ook heel geschikt om koud te eten als lunch salade! ...
Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem

Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem

Toen ik de nieuwe bananenbloesem in blik van Fairtrade Original zag, bedacht ik me meteen dat ik er salade Niçoise mee wilde maken. Bananenbloesem is een heel geschikte vervanger voor vis en zou in deze klassieke salade mooi in plaats van de tonijn kunnen. Ik heb het gemaakt en het ...
Vegan roerei met kimchi

Vegan roerei met kimchi

Eens iets anders dan gewone vegan roerei: nu bakte ik kimchi mee, wat zorgt voor een lekkere pittige kick. Mocht je het niet kennen, kimchi is een Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten. Wat rijst erbij en je hebt een heerlijke maaltijd! ...
Retro vegan #15: boomstammetjes

Retro vegan #15: boomstammetjes

Ook weer iets dat wij regelmatig aten thuis: boomstammetjes. Lekker bij een Hollands prakkie of stamppot. Ik maakte een vegan versie die gewoon precies hetzelfde smaakt zoals ik me kan herinneren. Erg lekker! ...
Vegan Fast Food Friday #24: loaded twister fries met vegan saté

Vegan Fast Food Friday #24: loaded twister fries met vegan saté

Voor dit deel van Vegan Fast Food Friday maakte ik iets heel lekkers en wat pakte deze combinatie goed uit: vegan kipsaté met pindasaus geserveerd op krokante twister patat en bestrooid met gebakken uitjes en bosui. Deze ga ik absoluut vaker maken! ...
Pasta met vegan smokey worst + winactie!

Pasta met vegan smokey worst + winactie!

Onlangs zijn er vegan smokey worsten van The Dutch Weed burger verschenen. Lekker pittige en stevige worsten, die je op een broodje kunt ook eten maar ook heel geschikt zijn voor door de pasta. Ik maakte een lekkere pittige pasta met verse tomaat, paprika en rode ui en natuurlijk de ...
Krokante geplette gemarineerde aardappelen - TikTok ontdekkingen #13

Krokante geplette gemarineerde aardappelen – TikTok ontdekkingen #13

Steeds zag ik ze voorbij komen op TikTok: crispy smashed potatoes. Kort gezegd: gekookte aardappeltjes in schil, die vervolgens gemarineerd worden en dan op een bakplaat fijngeplet met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. En dan een uurtje in de oven tot ze krokant zijn. Zalig. Ik maakte ze in ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: