Diner

Krokante geplette gemarineerde aardappelen - TikTok ontdekkingen #13

Krokante geplette gemarineerde aardappelen – TikTok ontdekkingen #13

Steeds zag ik ze voorbij komen op TikTok: crispy smashed potatoes. Kort gezegd: gekookte aardappeltjes in schil, die vervolgens gemarineerd worden en dan op een bakplaat fijngeplet met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. En dan een uurtje in de oven tot ze krokant zijn. Zalig. Ik maakte ze in ...
Retro vegan #14: slabinken

Retro vegan #14: slabinken

We aten ze vroeger thuis best vaak, altijd met een Hollands 'prakkie': slavinken. Ik heb er voor dit deel van Retro Vegan een plantaardige versie mee gemaakt. Ik had er een beetje een hard hoofd in van tevoren, maar gelukkig zijn ze hartstikke goed gelukt. En je had het misschien ...
Nomelet met geitenbaas

Nomelet met geitenbaas

Ik maakte deze heerlijke vegan omelet (nom-elet) en vegan geitenkaas met hummus, spinazie, groene asperges, kastanjechampignons en zwarte olijven. Heerlijk om zo te eten of op toast of brood ...
Vegan quiche Lorraine

Vegan quiche Lorraine

Ik maakte een heerlijke geheel vegan versie van de Franse klassieker quiche Lorraine. Lekker hartig dankzij de vegan spekjes en plantaardige mozzarella. En heb je over? Quiche kun je prima in porties invriezen! ...
Crispy rice blocks - TikTok ontdekkingen #11

Crispy rice blocks – TikTok ontdekkingen #11

In deze reeks probeer ik recepten uit die ik op TikTok heb gezien. Het water liep me in de mond toen ik crispy rice blocks voorbij zag komen: blokjes gekookte sushi rijst die vervolgens goudbruin gebakken of gefrituurd worden en belegd met toppings zoals avocado en pittige zalmsalade. Dat wilde ...
Allerhande recept veganized: eggs benedict met spinazie en bacon op toast

Allerhande recept veganized: eggs benedict met spinazie en bacon op toast

Na het veganizen van een recept uit de kersteditie van de Allerhande van Albert Heijn was nu de paaseditie aan de beurt. Ik zei meteen ja toen de Vegetariërsbond me weer vroeg om een recept te kiezen uit het magazine en daar een veganistische versie van te maken. Ik koos ...
Pitabroodjes: 10 x lekkere recepten

Pitabroodjes: 10 x lekkere recepten

Met een pak pitabroodjes kun je meer kanten op dan je misschien denkt! Ik zet de lekkerste ideetjes voor je op een rij. Zo hoef je nooit meer overgebleven pitabrood weg te gooien, want wat dacht je van bijvoorbeeld wentelteefjes? Of pita chips? ...
Vegan mini Lahmacun (Turkse pizza's)

Vegan mini Lahmacun (Turkse pizza’s)

Al eerder maakte ik vegan lahmacun met wraps. En nu maakte ik er mini varianten mee met gehalveerde pitabroodjes en die zijn me toch een partij lekker! Heel geschikt als lunch of met bijvoorbeeld een kom linzensoep als avondmaaltijd, maar ook in stukjes gesneden als borrelhap ...
Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Een perfecte combinatie: romige bloemkoolsoep met soepstengels gemaakt met vegan Parmezaanse kaas, of hoe ik die zelf noem: Parmezaanse Baas. Eenvoudig te maken en de soep smaakt de dag erna nog lekkerder! ...
Maïstortilla's met walnoten-zwarte bonengehakt

Maïstortilla’s met walnoten-zwarte bonengehakt

Voor het eerst heb ik maïstortilla's geprobeerd in plaats van de krokante tacoschelpen die ik normaal gebruik wanneer we taco's eten. Dit was voor herhaling vatbaar, wat een lekkere smaak en stevige bite! Ik vulde de maïstortilla's met zelfgemaakt plantaardig gehakt dat bestaat uit walnoten en zwarte bonen. Dat in ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: