Pitabroodjes: 10 x lekkere recepten

Met een pak pitabroodjes kun je meer kanten op dan je misschien denkt! Ik zet de lekkerste ideetjes voor je op een rij. Zo hoef je nooit meer overgebleven pitabrood weg te gooien, want wat dacht je van bijvoorbeeld wentelteefjes? Of pita chips?

Pitabroodjes uit de winkel

Deze broodjes kun je van ieder huismerk voor weinig kopen. Op dit moment (maart 2021) betaal je voor een pak bij alle grote supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, PLUS, Dirk en Aldi € 0,69 voor een pak met 2 x 5 stuks. De ingrediënten bestaan uit tarwebloem, water, gist, zout en dextrose en de broodjes zijn vegan.

Zelfgemaakte pitabroodjes

Je kunt ze ook zelf maken, dat is vrij eenvoudig. Ik laat je hier zien hoe je dat doet.

Pita met gyros van oesterzwammen

Heerlijke pita met plantaardige gyros van oesterzwammen, ijsbergsla, tomaatjes en vegan knoflooksaus.

Pita falafel met tomatensalade en aioli

Of wat dacht je van een pita falafel met tomatensalade en aioli?

Vegan mini lahmacun (Turkse pizza’s)

Al eerder maakte ik vegan lahmacun met wraps. En nu maakte ik er mini varianten mee met gehalveerde pitabroodjes en die zijn me toch een partij lekker! Heel geschikt als lunch of met bijvoorbeeld een kom linzensoep als avondmaaltijd, maar ook in stukjes gesneden als borrelhap.

Vegan wentelteefjes van pitabroodjes

Omdat ik wat pitabroodjes over had, nam ik een kijkje op internet voor ideetjes voor wat je er zoal mee kunt doen. Ik kwam terecht op de website van Martha Stewart en zij had een geweldig idee: maak er wentelteefjes van! Ik heb er een vegan versie van gemaakt ben er helemaal dol op. Wat is dat lekker! En zo makkelijk!

Pitabroodje met vegan eiersalade

Lekker met ijsbergsla en plakjes radijs. Kijk hier voor het recept van de vegan eiersalade!

Cheezer

In de 90’s ontstond er een populaire foodtrend genaamd de Cheezer. Dit broodje bestond uit een pita gevuld met jam en kaas en die deed je dan vervolgens in de oven (of broodrooster) tot de kaas gesmolten was. Ik maakte een heerlijke vegan versie!

Baba ganoush met pita chips

Heb je wel eens gehoord van baba ganoush? Dat is een heerlijke Arabische dip gemaakt van geroosterde aubergines. Niet het meest fotogenieke gerechtje, dus kijk daar door heen. Maak het gewoon eens en proef het zelf! Erg lekker met platbrood of zoals ik deed: met pita chips. Yum!

Pita nachos

In plaats van tortilla chips kun je ook in driehoekjes gesneden pitabroodjes gebruiken als nachos. Hartstikke lekker!

Fattoush

Overgebleven pitabroodjes kun je opmaken door ze te te verwerken door deze kruidige Israëlische salade genaamd fattoush.

Sabih

Sabih at ik voor het eerst in restaurant Falafeltof in Antwerpen. Sindsdien is het één van mijn favorieten! Van oorsprong stamt Sabih het af van Irakese immigranten en nu is het minstens zo bekend en populair als shoarma en falafel in Israël. Het gerecht is hier nog niet zo bekend, maar wat mij betreft mag daar snel verandering in komen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer