Citroencake

Een heerlijke frisse citroencake met een laagje glazuur: hier wil je vast een tweede plak van. 

Ingrediënten citroencake

  • 225 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 teaspoons/15 gram bakpoeder
  • 1/2 teaspoon zout
  • 180 ml. plantaardige melk bijvoorbeeld ongezoete sojamelk
  • 120 ml. gesmolten plantaardige boter
  • 1 teaspoon vanille extract
  • 60 ml. citroensap
  • 2 eetlepels citroenrasp

glazuur

  • 1 tablespoon/15 ml. citroensap
  • 1/2 cup/50 gram poedersuiker

Benodigdheden

cakeblik

bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de melk, boter, vanille extract, citroensap en citroenrasp toe en meng alles goed tot een glad beslag.

Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Schenk het mengsel in het bakblik en bak 40 minuten in de oven. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt wanneer je deze er in prikt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen.

Maak het glazuur door de poedersuiker met het citroensap te mengen.

Giet het glazuur over de cake en smeer uit met een spatel of mes.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer