Een heerlijke frisse citroencake met een laagje glazuur: hier wil je vast een tweede plak van.
Citroencake
Ingrediënten
Scale
- 225 gram bloem
- 100 gram suiker
- 1 zakje (15 gram) bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 180 ml. plantaardige melk bijvoorbeeld ongezoete sojamelk
- 120 ml. gesmolten plantaardige boter
- 1 theelepel vanille extract
- 60 ml. citroensap
- 2 eetlepels citroenrasp, ik ga voor gemak met het kant en klare citroenrasp van Dr. Oetker deze vind je bij de bakartikelen in de supermarkt. Lang houdbaar in de koelkast!
Glazuur
- 150 gram poedersuiker
- 3 á 4 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de melk, boter, vanille extract, citroensap en citroenrasp toe en meng alles goed tot een glad beslag.
- Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Schenk het mengsel in het bakblik en bak 40 minuten in de oven. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt wanneer je deze er in prikt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen.
- Maak het glazuur door de poedersuiker met het citroensap te mengen.
- Giet het glazuur over de cake en smeer uit met een spatel of mes.
7 reacties
kan je hier bv ook bosbessen aan het beslag toevoegen?
30 januari 2019 at 11:51Dat heb ik zelf niet geprobeerd en kan het dus niet met zekerheid zeggen.
1 februari 2019 at 13:20Hoe lang en hoe houd je deze goed? Wil hem maken voor de kerst ?
30 november 2019 at 10:42Bij ons was de smaak heeeeeeel lekker maar hij brokkelde wel een beetje uit elkaar.
Groetjes Flo en Nienke
1 maart 2020 at 16:15Net gemaakt en zo goed gelukt. Echt super lekker. En zo makkelijk?
25 juli 2020 at 16:49Is 2 teaspoons gelijk aan 15 gram bakpoeder?
29 maart 2021 at 19:46Dat klopt!
30 maart 2021 at 09:24