Afdrukken

Citroencake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 225 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje (15 gram) bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 180 ml. plantaardige melk bijvoorbeeld ongezoete sojamelk
  • 120 ml. gesmolten plantaardige boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 60 ml. citroensap
  • 2 eetlepels citroenrasp, ik ga voor gemak met het kant en klare citroenrasp van Dr. Oetker deze vind je bij de bakartikelen in de supermarkt. Lang houdbaar in de koelkast!

Glazuur

  • 150 gram poedersuiker
  • 3 á 4 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de melk, boter, vanille extract, citroensap en citroenrasp toe en meng alles goed tot een glad beslag.
  • Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Schenk het mengsel in het bakblik en bak 40 minuten in de oven. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt wanneer je deze er in prikt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen.
  • Maak het glazuur door de poedersuiker met het citroensap te mengen.
  • Giet het glazuur over de cake en smeer uit met een spatel of mes.