Vegan gehaktbroodjes

Dit zijn heerlijke broodjes die gevuld zijn met een pittig gehakt op basis van witte bonen en walnoten. Het recept is van The Happy Pear en hartstikke makkelijk om te maken! Je kunt ervoor kiezen broodjes te maken of kleinere hapjes. Hoe dan ook: dit is echt smullen.

Ingrediënten vegan gehaktbroodjes

  • rol bladerdeeg uit de koeling
  • 1 blik cannelloni bonen
  • 100 gram walnoten
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 tablespoons/25 gram gebroken lijnzaad
  • 2 teaspoons Italiaanse kruiden
  • 1 teaspoon peper
  • 1 teaspoon zout
  • 1 teaspoon paprikapoeder
  • 1 teaspoon gedroogde koriander
  • 2 tablespoons/30 ml. water
  • plantaardige melk, om te bestrijken
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de bonen, walnoten, knoflook, lijnzaad, Italiaanse kruiden, peper, zout, paprika, koriander en water in een blender of keukenmachine.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij in de lengte doormidden.
  • Schep het mengsel op de helft van het bladerdeeg, laat de randen vrij. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen aan met een vork. Bestrijk met plantaardige melk met een bakkwastje en bestrooi met sesamzaadjes. Snij eventueel in kleine stukken of doormidden zodat je twee broodjes per helft krijgt.
  • Bak 20 – 25 minuten.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Denise

    Ziet er goed uit, ik ga ze uitproberen! Een tip: ik neem aan dat het ‘bak 20-25 minuten’ moet zijn i.p.v. ‘bak 20-25 graden’. 😉

    2 augustus 2018 at 21:16
    • Reply Suzanne

      Haha, inderdaad! Meteen aangepast dank je wel!

      3 augustus 2018 at 14:09

    reageer