Bijgerechten

Avocado fries

Avocado fries

Dit stond al zo lang op mijn te maken lijstje, nu kwam het er eindelijk van: avocado fries! Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Frietjes van avocado met een crispy jasje. Ik ben aangenaam verrast en begrijp de hype: waanzinnig lekker! ...
Tofu feta op 2 manieren

Tofu feta op 2 manieren

Het veganizen van non-vegan gerechten en producten vind ik zo ontzettend leuk! Het maakt de switch van vegetariër naar vegan zijn ook zoveel makkelijker (voor mij persoonlijk dan): in plaats van stil te staan bij wat ik allemaal niet meer 'mag', de focus leggen op wat er allemaal wel kan: ...
Zomerse pastasalade

Zomerse pastasalade

Deze salade is ideaal als maaltijd tijdens warme zomeravonden, waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De restjes zijn heerlijk de dag erna als lunch. Je kunt volop variëren met de groente die je in huis hebt! ...
Tofu caprese

Tofu caprese

De bekende combinatie van tomaat, basilicum en mozzarella maar dan met een vegan twist. De mozzarella wordt vervangen door gebakken tofu! Wat pakte dit goed uit: onwijs lekker! ...
Gefrituurde tempeh

Gefrituurde tempeh

Een poosje geleden nam ik bij de toko borrel tempeh mee. Ik had er nog nooit van gehoord en was benieuwd hoe het zou smaken: donker gekleurde dunne plakken tempeh in een zakje. Wow: wat heerlijk! Ik dook de keuken in en maakte ze zelf. Het is veel eenvoudiger dan ...
Bieten hummus

Bieten hummus

Een heerlijke variatie op gewone hummus: met rode biet! Lekker om te dippen met groenten als bleekselderij en wortel en heel makkelijk te maken pita chips uit de oven en flatbread ...
Baba ganoush

Baba ganoush

Heb je wel eens gehoord van baba ganoush? Dat is een heerlijke Arabische dip gemaakt van geroosterde aubergines. Niet het meest fotogenieke gerechtje, dus kijk daar door heen. Maak het gewoon eens en proef het zelf! Erg lekker met platbrood of zoals ik deed: met pita chips. Yum! ...
Appelmoes

Appelmoes

Appelmoes is zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Het is helemaal niet moeilijk en het voordeel van zelf maken is dat je helemaal zelf bepaalt hoe zoet de appelmoes wordt en of de structuur grof wordt met stukjes appel of juist glad gepureerd, zoals je 'm meestal in de ...
Gepofte zoete aardappel met bonen en guacamole

Gepofte zoete aardappel met bonen en guacamole

De zoete aardappel is een goede keuze om te eten bij de maaltijd: het bevat veel vitamine C en D, magnesium en ijzer. En ze bevatten anderhalf keer zo veel anti-oxidanten dan blauwe bessen! Daarnaast zijn ze gewoon lekker. Helemaal wanneer ze je in de oven bereid en vervolgens topt met ...
Vegan bapao

Vegan bapao

Wist je dat je bapao's vrij gemakkelijk zelf kunt maken? Ik probeerde het uit en lekker dat ze zijn! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: