Papaya zalm
Je hoeft als vega(n) eigenlijk maar weinig te missen. Vegan eten hoeft niet alleen uit sla te bestaan, integendeel. Neem de hotdogs gemaakt van wortel die ik eerder maakte of de 'chicken wings' van bloemkool. Of wat dacht je van de papaya die zich om laat toveren tot het roze ...
Gevulde courgette met quinoa
Courgette is supergezond: het bevat veel vezels en mineralen, licht verteerbaar en familie van de komkommer: laag in calorieën. Daarnaast is courgette gewoon hartstikke lekker en past het in veel gerechten. Ik vulde het met een quinoa mengsel, even een kwartiertje in de oven en je hebt een heerlijk (bij)gerecht! ...
Samosa’s
Samosa is een Indiaas gerecht, dat bestaat uit een driehoek van filo- of bladerdeeg gevuld met meestal aardappel, doperwten en koriander. Ik bakte deze samosa's in de oven en dat gaf een goed resultaat. Lekker als hapje bij de borrel of als bijgerecht bij de maaltijd! ...
Tostones
Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te ...
Onion bhajis
Deze uiensnack komt uit India en is daar heel populair. Ik begrijp wel waarom: ze zijn echt superlekker. En helemaal niet moeilijk om te maken, ik laat je in dit artikel zien hoe! ...
Vegan caesar salad
De allereerste keer dat ik een caesar salad at was vele jaren geleden in Amerika. Ik moet een jaar of 10 geweest zijn en het was in het betoverende Walt Disneyworld: in mijn herinnering werd het bij zo'n beetje ieder gerecht geserveerd als side dish. Ik vond het meteen superlekker: ...
Croutons
Lekkere knapperige croutons voor over salades of in de soep: die maak je heel makkelijk zelf. En het is ook een ideale manier om oud brood mee op te maken! ...
Groentechips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel
Probeer eens deze groentechips in plaats van die met aardappel. Omdat ze in de oven worden gebakken zijn ze een stuk beter voor de lijn en je krijgt er meteen wat extra groenten door binnen! ...
Vegan ricotta
Ricotta wordt in veel pastagerechten gebruikt: als onderdeel van lasagne bijvoorbeeld. Het wordt gemaakt van de wei die overblijft van koeien- of schapenmelk. Omdat ik graag vegan gerechten maak, dook ik de keuken in voor een vegan versie van ricotta. Het resultaat is superlekker geworden! ...
Ingemaakte rode kool
Deze ingemaakte rode kool is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Het is heerlijk als topping op een pita falafel, door de salade of bij een Oosterse maaltijd ...