Aardappelgratin

Dit heerlijke bijgerecht zal in de smaak vallen bij jong en oud. Aardappelschijfjes bedekt met een romige saus en gesmolten plantaardige mozzarella en geurige tijm en knoflook, zalig! En het fijne is dat je maar weinig hoeft te doen om dit op tafel te zetten, want de oven doet het meeste werk.

Afdrukken

Aardappelgratin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Benodigdheden

  • steelpan
  • garde
  • ovenschaal 23 cm. x 23 cm.
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 50 gram plantaardige margarine
  • 30 gram bloem
  • 400 ml. plantaardige ongezoete melk zoals WUNDA unsweetened drink
  • 1/2 eetlepel groentebouillonpoeder (dit is optioneel, kun je vervangen door een theelepel zout)
  • 75 gram plantaardige geraspte mozzarella
  • 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 2 teentjes knoflook (of meer als je ervan houdt!), fijngehakt
  • een paar takjes verse tijm, de blaadjes eraf geritst

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de plantaardige margarine in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en meng met een garde tot de bloem is opgelost.
  • Voeg al roerende met de garde beetje bij beetje de plantaardige melk toe.
  • Voeg het groentebouillonpoeder of het zout toe.
  • Voeg de plantaardige geraspte mozzarella toe en roer tot de mozzarella is gesmolten en er een egale saus ontstaat.
  • Vet de ovenschaal in met wat plantaardige margarine.
  • Bedek de ovenschaal met een laag aardappelschijfjes.
  • Schenk de helft van de saus erover.
  • Verdeel de fijngehakte knoflook en wat blaadjes tijm erover.
  • Bedek met de rest van de aardappelschijfjes en de saus en garneer met blaadjes tijm.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de aardappelgratin 50 minuten in de oven.
  • Verwijder de aluminiumfolie en zet nog even onder de grill zodat er een gekleurd korstje ontstaat.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Appie

    Echt zo lekker! Heb dit vandaag voor mijn huisgenoten gemaakt en eentje was helemaal confused of ik nou niet een keer wel echte kaas erin had gedaan… Net als de aardappelgratin die ik vroeger at 🙂 Dankjewel voor het lekkere recept!






    17 oktober 2021 at 21:44
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star