Pizzabroodjes met plantaardige tonijn, rode ui en vegan mozzarella

Net als vroeger, maar dan helemaal vegan: pizzabroodjes uit de oven met gesmolten mozzarella, plantaardige tonijn, rode ui en tomaat. Heel eenvoudig om te maken en zo ontzettend lekker!

VUNA plantaardige tonijn

De plantaardige tonijn op deze pizzabroodjes is bijna niet van echt te onderscheiden. Zowel de volle, intense smaak als de structuur zijn net echt! De plantaardige tonijn op basis van erwten eiwit van Garden Gourmet is zo uit het potje te eten maar ook geschikt voor verdere bereiding in zowel koude als warme gerechten. Je vind ‘m in het schap met vleesvervangers bij Albert Heijn en in deze Vegan Taste Test lees je er meer over, zoals de prijs, ingrediënten en voedingswaarden!

Vegan mozzarella saus

Ik heb deze pizzabroodjes meerdere keren gemaakt. De eerste keer verdeelde ik de vegan mozzarella zo uit het zakje over de broodjes: het resultaat is dat het maar gedeeltelijk smelt. Mijn tip is om de plantaardige mozzarella eerst te verwarmen in een steelpan met een beetje plantaardige melk. De kaas smelt dan in zijn geheel en je krijgt een egaal gesmolten kaassaus. Vervolgens meng je dat met VUNA en rode ui en na bereiding in de oven krijg je precies de structuur van de vulling van een pizzabroodje: perfect gecombineerd.

Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor de pizzabroodjes:

Zo zien de pizzabroodjes er uit voor ze de oven in gaan:

Smullen maar!

Afdrukken

Pizzabroodjes met plantaardige tonijn, rode ui en vegan mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram plantaardige geraspte mozzarella
  • scheutje plantaardige melk, zoals WUNDA ongezoet
  • 1 potje Garden Gourmet VUNA plantaardige tonijn
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 175 ml. tomatensaus, bijvoorbeeld Heinz tomato frito
  • 1 tomaat, vruchtvlees verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1 ciabatta brood
  • verse peterselie, om te garneren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de plantaardige geraspte mozzarella in een steelpan en laat iets smelten.
  • Voeg een scheutje ongezoete plantaardige melk er bij en roer met een garde tot een egale saus.
  • Meng de saus met de inhoud van het potje VUNA en de gesnipperde rode ui.
  • Snij het ciabatta brood in de lengte doormidden en vervolgens door de helft zodat je 4 stukken hebt.
  • Verdeel over iedere helft een royale laag tomatensaus.
  • Verdeel het VUNA mengsel met de plantaardige mozzarella en rode ui erover.
  • Verdeel dan de blokjes tomaat over de pizzabroodjes en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster of bakplaat.
  • Bak de pizzabroodjes in ongeveer 10 minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Garneer met peterselie en serveer.

Dit recept is in samenwerking met VUNA tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star