Afdrukken

Pizzabroodjes met plantaardige tonijn, rode ui en vegan mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 150 gram plantaardige geraspte mozzarella
  • scheutje plantaardige melk, zoals WUNDA ongezoet
  • 1 potje Garden Gourmet VUNA plantaardige tonijn
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 175 ml. tomatensaus, bijvoorbeeld Heinz tomato frito
  • 1 tomaat, vruchtvlees verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1 ciabatta brood
  • verse peterselie, om te garneren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de plantaardige geraspte mozzarella in een steelpan en laat iets smelten.
  • Voeg een scheutje ongezoete plantaardige melk er bij en roer met een garde tot een egale saus.
  • Meng de saus met de inhoud van het potje VUNA en de gesnipperde rode ui.
  • Snij het ciabatta brood in de lengte doormidden en vervolgens door de helft zodat je 4 stukken hebt.
  • Verdeel over iedere helft een royale laag tomatensaus.
  • Verdeel het VUNA mengsel met de plantaardige mozzarella en rode ui erover.
  • Verdeel dan de blokjes tomaat over de pizzabroodjes en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster of bakplaat.
  • Bak de pizzabroodjes in ongeveer 10 minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Garneer met peterselie en serveer.