Afdrukken

Aardappelgratin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Benodigdheden

Ingrediƫnten

Scale
  • 50 gram plantaardige margarine
  • 30 gram bloem
  • 400 ml. plantaardige ongezoete melk zoals WUNDA unsweetened drink
  • 1/2 eetlepel groentebouillonpoeder (dit is optioneel, kun je vervangen door een theelepel zout)
  • 75 gram plantaardige geraspte mozzarella
  • 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 2 teentjes knoflook (of meer als je ervan houdt!), fijngehakt
  • een paar takjes verse tijm, de blaadjes eraf geritst

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de plantaardige margarine in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en meng met een garde tot de bloem is opgelost.
  • Voeg al roerende met de garde beetje bij beetje de plantaardige melk toe.
  • Voeg het groentebouillonpoeder of het zout toe.
  • Voeg de plantaardige geraspte mozzarella toe en roer tot de mozzarella is gesmolten en er een egale saus ontstaat.
  • Vet de ovenschaal in met wat plantaardige margarine.
  • Bedek de ovenschaal met een laag aardappelschijfjes.
  • Schenk de helft van de saus erover.
  • Verdeel de fijngehakte knoflook en wat blaadjes tijm erover.
  • Bedek met de rest van de aardappelschijfjes en de saus en garneer met blaadjes tijm.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de aardappelgratin 50 minuten in de oven.
  • Verwijder de aluminiumfolie en zet nog even onder de grill zodat er een gekleurd korstje ontstaat.