Wrap met tahin en geroosterde groenten

Deze wrap kwam tot stand met wat groenten die ik in huis had die op moesten. Wat wortels, een bakje linzen, een halve bloemkool en een rode biet: alles bij elkaar werd het een heerlijke lunch!

Afdrukken

Wrap met geroosterde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • scheut olijfolie
  • 2 winterwortels
  • 1/2 bloemkool
  • 1 ongekookte rode biet
  • peper
  • zout
  • specerijen naar smaak zoals komijn en kerriepoeder
  • klein blikje linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 wraps
  • 4 eetlepels tahin, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de wortels door de lengte door vieren en vervolgens in plakjes.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  • Schil de biet en snij in kleine stukjes.
  • Meng de wortel en bloemkool met een scheut olijfolie en breng op smaak met peper, zout en specerijen naar smaak.
  • Stort de bloemkool en wortel op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en leg de blokjes rode biet ernaast.
  • Rooster de groenten 15 minuten in de oven, schep halverwege om.
  • Verwarm de wraps kort in een koekenpan.
  • Verwarm de linzen.
  • Bedek iedere wrap met een laagje tahin.
  • Beleg de wraps met linzen, bloemkool en wortel en de rode biet.
  • Ook koud lekker, dus je kunt ze ook van te voren maken en in de koelkast bewaren.

Notities

  • Tahin is sesampasta en kun je in de meeste supermarkten kopen. Deze is mijn favoriet!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star