Deze wrap kwam tot stand met wat groenten die ik in huis had die op moesten. Wat wortels, een bakje linzen, een halve bloemkool en een rode biet: alles bij elkaar werd het een heerlijke lunch!
Wrap met geroosterde groenten
- Genoeg voor: 4 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- scheut olijfolie
- 2 winterwortels
- 1/2 bloemkool
- 1 ongekookte rode biet
- peper
- zout
- specerijen naar smaak zoals komijn en kerriepoeder
- klein blikje linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 4 wraps
- 4 eetlepels tahin, zie notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de wortels door de lengte door vieren en vervolgens in plakjes.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Schil de biet en snij in kleine stukjes.
- Meng de wortel en bloemkool met een scheut olijfolie en breng op smaak met peper, zout en specerijen naar smaak.
- Stort de bloemkool en wortel op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en leg de blokjes rode biet ernaast.
- Rooster de groenten 15 minuten in de oven, schep halverwege om.
- Verwarm de wraps kort in een koekenpan.
- Verwarm de linzen.
- Bedek iedere wrap met een laagje tahin.
- Beleg de wraps met linzen, bloemkool en wortel en de rode biet.
- Ook koud lekker, dus je kunt ze ook van te voren maken en in de koelkast bewaren.
Notities
- Tahin is sesampasta en kun je in de meeste supermarkten kopen. Deze is mijn favoriet!
geen reacties