Afdrukken

Wrap met geroosterde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • scheut olijfolie
  • 2 winterwortels
  • 1/2 bloemkool
  • 1 ongekookte rode biet
  • peper
  • zout
  • specerijen naar smaak zoals komijn en kerriepoeder
  • klein blikje linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 wraps
  • 4 eetlepels tahin, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de wortels door de lengte door vieren en vervolgens in plakjes.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  • Schil de biet en snij in kleine stukjes.
  • Meng de wortel en bloemkool met een scheut olijfolie en breng op smaak met peper, zout en specerijen naar smaak.
  • Stort de bloemkool en wortel op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en leg de blokjes rode biet ernaast.
  • Rooster de groenten 15 minuten in de oven, schep halverwege om.
  • Verwarm de wraps kort in een koekenpan.
  • Verwarm de linzen.
  • Bedek iedere wrap met een laagje tahin.
  • Beleg de wraps met linzen, bloemkool en wortel en de rode biet.
  • Ook koud lekker, dus je kunt ze ook van te voren maken en in de koelkast bewaren.

Notities

  • Tahin is sesampasta en kun je in de meeste supermarkten kopen. Deze is mijn favoriet!