Koolrolletjes met tofu en tomaat

Heel lekkere gevulde rolletjes van Chinese kool gevuld met tofu, tomaat en paprika uit de oven.

Ingrediënten koolrolletjes met tofu en tomaat

  • 170 gram tofu
  • olie, om in te bakken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1/2 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • snuf paprikapoeder
  • 1 Chinese kool
  • 175 ml. gezeefde tomaten
  • 75 ml. water
  • 30 ml. azijn
  • 2 theelepels suiker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden. Breng een grote pan water aan de kook.
  • Snij de tofu in kleine blokjes. Verhit wat olie in een pan en bak de rode ui, groene paprika en knoflook tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de blokjes tofu toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, komijn en paprikapoeder toe en roer alles goed door.
  • Maak 8 bladeren los van de Chinese kool en was ze. Leg ze één voor één in het kokend hete water zodat ze zacht worden.
  • Leg een blad op een snijplank en schep er twee eetlepels van het tofu-tomatenmengsel op. Rol de onderkant een stukje op, vouw de twee zijkanten naar binnen en rol verder op. Leg het rolletje met de vouw naar beneden in een ovenschaal. Herhaal met de overige 7 bladeren.
  • Meng in een kom de gezeefde tomaten, water, azijn en suiker. Schenk dit over de rolletjes in de ovenschaal en zet in de oven voor 45 minuten. Lekker met rijst!

Tip

Lekker om erover te strooien: vegan Parmezaanse kaas!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer