Wafels met chocolade

Zachte vegan wafels met een randje chocolade en feestelijke eetbare gouden sterretjes en geraspte kokos, lees verder voor nog een aantal leuke decoratie suggesties!

Wafelijzer

Voor het bereiden van deze wafels heb je een wafelijzer nodig. Ik gebruik zelf dit wafelijzer:

Deze is makkelijk in gebruik en maakt prima wafels. Overigens is dit niet gesponsord en heb ik deze gewoon zelf gekocht. Wel is de link naar het wafelijzer een affiliate link, waardoor ik een klein percentage ontvang wanneer jij via de link het wafelijzer of iets anders op de website van bol.com koopt. Die opbrengsten helpen mij weer om mooie content te maken.

Decoratie

Om de wafels te decoreren kun je na het dopen in chocolade diverse versiersels gebruiken, zoals:

  • geraspte kokos
  • de eetbare gouden sterretjes die ik gebruikte kocht ik voor € 2,49 bij Wibra. Ze bevatten geen dierlijke ingrediënten!
  • fijngemalen gevriesdroogde aardbeien of frambozen
  • vegan discodip, verkrijgbaar bij Ekoplaza
  • pure hagelslag

De eetbare gouden sterretjes kocht ik voor € 2,49 bij Wibra. Ze bevatten geen dierlijke ingrediënten!

Afdrukken

Wafels met chocolade

Ik maakte 4 wafels met dit beslag en na het twee maal doormidden snijden van de wafels werden dit 16 driehoekjes. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn bij het gebruik van een ander wafelijzer.

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 2 theelepels/10 gram bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels olie, zoals zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 240 ml. plantaardige melk, zoals havermelk
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • (kokos)olie, om de ijzers mee in te vetten
  • 75 gram pure chocolade
  • 1/2 eetlepel kokosolie
  • decoratie zoals geraspte kokos of eetbare gouden sterretjes

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met het bakpoeder, zout, baking soda en suiker.
  • Meng in een andere kom de olie, citroensap, plantaardige melk en vanille extract en voeg toe aan het droge mengsel.
  • Meng met een garde tot een glad beslag.
  • Verwarm het wafelijzer en vet de ijzers in.
  • Bak de wafels, laat ze iets afkoelen en snij ze doormidden.
  • Smelt de chocolade en kokosolie.
  • Doop de snijkanten van de wafels in de chocolade en bestrooi met de decoratie naar wens.
  • Laat de chocolade drogen.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer