Deze pastaschelpen heten conchiglioni, zijn groot van vorm en geribbeld waardoor ze beter saus ‘vasthouden’. Ideaal om te vullen, wat ik heb gedaan met een heerlijke vegan bolognesesaus. Lekker als maaltijd op zichzelf of als bijgerecht met een salade bijvoorbeeld!
Vegan bolognese pastaschelpen
- Genoeg voor: 40 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 1 zak De Cecco Conchiglioni rigati n° 126 (verkrijgbaar bij o.a. AH), je hebt 40 stuks nodig
- olie, om te bakken
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, in halve dunne plakjes
- 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
- 1 schaal vegan gehakt, bijvoorbeeld van het huismerk van Aldi of AH
- 1 fles van 690 ml. gezeefde tomaten met basilicum
Bereidingswijze
- Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olie in een grote hapjespan. Fruit de ui een paar minuten en bak de knoflook een minuutje mee.
- Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak op een middelhoog vuur een minuut of 5, schep regelmatig om.
- Voeg het gehakt toe en bak een minuut of 2 op hoog vuur. Roer alles goed door elkaar.
- Schenk de gezeefde tomatensaus erbij en laat een minuut of 10 op een laag vuur zachtjes koken, roer regelmatig door.
- Vul de pastaschelpen met de saus.
- De gevulde pastaschelpen zijn van te voren te maken en je kunt ze afgedekt een dag of 2 in de koelkast bewaren. Je hoeft ze dan alleen even in de oven op te warmen.
geen reacties