Afdrukken

Vegan bolognese pastaschelpen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 zak De Cecco Conchiglioni rigati n° 126 (verkrijgbaar bij o.a. AH), je hebt 40 stuks nodig
  • olie, om te bakken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in halve dunne plakjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 schaal vegan gehakt, bijvoorbeeld van het huismerk van Aldi of AH
  • 1 fles van 690 ml. gezeefde tomaten met basilicum

Bereidingswijze

  • Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olie in een grote hapjespan. Fruit de ui een paar minuten en bak de knoflook een minuutje mee.
  • Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak op een middelhoog vuur een minuut of 5, schep regelmatig om.
  • Voeg het gehakt toe en bak een minuut of 2 op hoog vuur. Roer alles goed door elkaar.
  • Schenk de gezeefde tomatensaus erbij en laat een minuut of 10 op een laag vuur zachtjes koken, roer regelmatig door.
  • Vul de pastaschelpen met de saus.
  • De gevulde pastaschelpen zijn van te voren te maken en je kunt ze afgedekt een dag of 2 in de koelkast bewaren. Je hoeft ze dan alleen even in de oven op te warmen.