Afdrukken

Wafels met chocolade

Ik maakte 4 wafels met dit beslag en na het twee maal doormidden snijden van de wafels werden dit 16 driehoekjes. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn bij het gebruik van een ander wafelijzer.

Ingrediënten

Scale
  • 180 gram bloem
  • 2 theelepels/10 gram bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels olie, zoals zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 240 ml. plantaardige melk, zoals havermelk
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • (kokos)olie, om de ijzers mee in te vetten
  • 75 gram pure chocolade
  • 1/2 eetlepel kokosolie
  • decoratie zoals geraspte kokos of eetbare gouden sterretjes

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met het bakpoeder, zout, baking soda en suiker.
  • Meng in een andere kom de olie, citroensap, plantaardige melk en vanille extract en voeg toe aan het droge mengsel.
  • Meng met een garde tot een glad beslag.
  • Verwarm het wafelijzer en vet de ijzers in.
  • Bak de wafels, laat ze iets afkoelen en snij ze doormidden.
  • Smelt de chocolade en kokosolie.
  • Doop de snijkanten van de wafels in de chocolade en bestrooi met de decoratie naar wens.
  • Laat de chocolade drogen.