Ik maakte 4 wafels met dit beslag en na het twee maal doormidden snijden van de wafels werden dit 16 driehoekjes. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn bij het gebruik van een ander wafelijzer.
Auteur:Suzanne
Genoeg voor:4 stuks 1x
Ingrediƫnten
Scale
180 gram bloem
2 theelepels/10 gram bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel baking soda
1 eetlepel suiker
2 eetlepels olie, zoals zonnebloemolie
1/2 theelepel citroensap
240 ml. plantaardige melk, zoals havermelk
1/2 theelepel vanille extract
(kokos)olie, om de ijzers mee in te vetten
75 gram pure chocolade
1/2 eetlepel kokosolie
decoratie zoals geraspte kokos of eetbare gouden sterretjes
Bereidingswijze
Meng de bloem met het bakpoeder, zout, baking soda en suiker.
Meng in een andere kom de olie, citroensap, plantaardige melk en vanille extract en voeg toe aan het droge mengsel.
Meng met een garde tot een glad beslag.
Verwarm het wafelijzer en vet de ijzers in.
Bak de wafels, laat ze iets afkoelen en snij ze doormidden.
Smelt de chocolade en kokosolie.
Doop de snijkanten van de wafels in de chocolade en bestrooi met de decoratie naar wens.