Veggieburger

Een heerlijke veggieburger op basis van kikkererwten en courgette. Hoe lekker sommige vega burgers die je in de winkel kunt kopen ook zijn, er gaat toch niets boven homemade!

Ingrediënten voor 6-8 stuks
1 blik kikkererwten 400 gram
1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
1 courgette, geraspt
3 tbsp/45 ml. rode wijnazijn
1 tbsp/15 ml. sriracha saus*
2 tbsp/30 ml. pindakaas
1 tsp/4 gram komijn
1 tsp/3 gram knoflookpoeder
2 tsp/6 gram zwarte peper
1/2 tsp/2 gram zeezout
1 cup/100 gram havermout
2 tbsp/30 ml. olijfolie

*Sriracha sauce is een hete chilisaus en is onder verschillende merken verkrijgbaar. Ook dit product kun je gewoon in de supermarkt kopen, zoals deze variant.

Bereidingswijze
Laat de kikkererwten uitlekken, doe ze in een kom en prak fijn met een vork.

Voeg alle overige ingrediënten toe en meng met je handen.

Maak er 6-8 burgers van. Ik doe dit als volgt: neem een leeg pindakaas deksel (van een grote pot pindkaas) en leg er een stuk huishoudfolie overheen. Schep het burger mengsel in het deksel en druk goed aan. Zo maak je gelijkmatige en mooie ronde burgers!

Bak de burgers voor 3-5 minuten in een koekenpan in wat olijfolie.

Lekker op een broodje met sla, tomaat, ui en mayonaise.

Veggieburger

Veggieburger

Veggieburger

Veggieburger

Veggieburger

Veggieburger

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Sabine

    Ziet er heel lekker uit! Handige tip met dat deksel en folie. Ga ik zeker uitproberen! 🙂

    24 juni 2015 at 12:58
  • Reply Wietske

    Lijkt me heerlijk maar dan wel zonder die hete saus erin want manlief blieft dat niet haha. Vandaag ook een pittige maaltijd gegeten en wat een gemopper, zelf hou ik er wel van..

    24 juni 2015 at 22:19
  • reageer