Raw appeltaart met vijgen

Onlangs maakte ik deze heerlijke raw appeltaart: een taart waarbij geen oven aan te pas komt. Nu maakte ik er weer een, maar dan met vijgen in de bodem. Die geven het een heel bijzondere frisse smaak, heel erg lekker! Ik heb de hoeveelheden van het recept aangepast naar een klein taartje met een doorsneden van 16 cm. met gebruik van deze springvorm.

Ingrediënten
3 appels, klokhuis verwijderd
dadels zakje van 250 gram
vijgen 75 gram
flinke snuf kaneel
snufje nootmuskaat
eventueel een mengsel van (riet)suiker en kaneel

Tips
Ik gebruikte deze springvorm van de HEMA.

Bij de Wibra kun je een setje met 40 ronde vellen bakpapier kopen voor 1,00. Er zitten 20 vellen in met doorsneden van 20 cm. en 20 vellen met een doorsneden van 24 cm. Dit is echt heel voordelig, want wanneer je zelf gaat knippen in bakpapier hou je altijd stukken papier over waar je niks meer mee kan. Deze vellen zijn op maat, heel handig!

Wibra bakpapier

De appels die je gebruikt voor bovenop de bodem kun je schillen of met schil er aan laten.

Bereidingswijze
Meng de vijgen en de helft van de dadels in de keukenmachine tot het een bal vormt. Bekleed een springvorm van 16 cm. doorsnede met bakpapier en verdeel het vijgen-dadel mengsel in de vorm en druk goed aan met je vingers.

Neem 1 appel, schil en snij in stukken en doe deze samen met de rest van de vijgen, de kaneel en nootmuskaat in de keukenmachine en meng tot het een caramel achtige substantie heeft. Voeg eventueel wat warm water toe.

Snij de overige appels doormidden en vervolgens in heel dunne plakjes. Verdeel wat van het vijgen-dadel mengsel over de bodem, leg er een laag met plakjes appel op, smeer er het vijgen-dadel mengsel over en dek af met de plakjes appel of ga door tot alles op is. Bestrooi eventueel met een mengsel van wat (riet)suiker en kaneel. Snij met een scherp mes in punten. Lekker met een bolletje (soja)ijs!

Op basis van dit recept.Raw appeltaart met vijgen

Raw appeltaart met vijgen

Raw appeltaart met vijgen

Raw appeltaart met vijgen

Raw appeltaart met vijgen

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Susanne

  oww waaauwww, lijkt me heerlijk! Is het wel makkelijk te snijden door die appelstukjes?

  28 juni 2015 at 19:30
  • Reply Suzanne

   Ja hoor, gaat prima! 🙂

   29 juni 2015 at 16:30

  reageer