Vegan wafels

Deze lekkere wafels zijn in een handomdraai gemaakt. Je kunt ze toppen met wat je maar wil, zoals ik hier deed met vers fruit en soja of kokos slagroom.

Fritel wafelijzer

Dit wafelijzer gebruik ik om lekkere wafels mee te maken. Handig om verticaal (dus staand) op te bergen, scheelt weer kastruimte! Klik hier om het wafelijzer te bestellen.*

Voor deze wafels heb ik de veelzijdige plantaardige drank van WUNDA gebruikt. De drinks zijn er in liter en halve literpakken en zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. Het pakje op de foto heb ik gekregen. WUNDA heeft een volle, zachte smaak en je kunt er heel stevig schuim mee maken voor in de koffie. Daarnaast zijn de WUNDA drinks heel geschikt voor gerechten als deze, maar ook om bijvoorbeeld havermout mee te maken.

Afdrukken

Vegan wafels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 160 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 180. ml. plantaardige melk zoals WUNDA drink
  • 40 gram appelmoes
  • 1 eetlepel agave- of esdoorn (maple) siroop
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
  • (kokos)olie, om het wafelijzer mee in te vetten
  • fruit naar keuze om te garneren zoals blauwe bessen en aardbei
  • plantaardige slagroom, bijvoorbeeld de sojatopping in spuitbus van AH of maak zelf kokos slagroom
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Meng het bloem met de bakpoeder en zout.
  • Meng in een andere kom de plantaardige melk, appelmoes, olie en agave- of esdoornsiroop.
  • Meng de droge met de natte ingrediënten en laat 10 minuten staan.
  • Verwarm het wafelijzer en vet deze in met wat (kokos)olie. Dit gaat het makkelijkst met een bak kwastje.
  • Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer.
  • Bak de wafels in 2 keer volgens de aanwijzing van het wafelijzer.
  • Verdeel het fruit over de wafels en de plantaardige slagroom over de wafels en bestrooi met poedersuiker en serveer.

*Dit is een affiliate link en dat houdt in dat wanneer jij klikt op een artikel en vervolgens dat artikel of wat dan ook op de website (cadeaukaarten uitgezonderd), ik daar een klein percentage over krijg. Dat geld gebruik ik vervolgens voor alles wat er bij het maken van de content op wateetjedanwel.nl komt kijken: denk hierbij aan de hosting en het technische onderhoud van de website en de boodschappen voor het ontwikkelingen van alle lekkere recepten! Dat kan dus via iets aan te schaffen via de links in dit artikel of direct via de banner hieronder. Mocht je mij willen steunen dan zou je me hier een enorm plezier mee doen! En wees gerust: ik kan niet zien wie wat bestelt, dus je privacy blijft gewaarborgd. Alvast veel dank!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Ellen

    Ik heb dit recept met ongezoete amandelmelk gemaakt, de rest van de ingrediënten had ik in huis. De wafels zijn erg goed gelukt en smaakten heerlijk! Ik ga dit recept vaker gebruiken.






    3 september 2023 at 15:46
    • Reply Suzanne

      Wat fijn om te horen!

      5 september 2023 at 15:18

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star