Vegan vanille cupcakes

Simpele maar oh zo lekkere basis vanille cupcakes zonder ei of melk. Helemaal vegan dus! Deze kun je eventueel nog versieren met gesmolten chocolade of een andere topping.

Afdrukken

Vegan vanille cupcakes

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 220 gram suiker
  • 1 1/2 teaspoons bakpoeder
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon zout
  • 360 ml. plantaardige melk
  • 90 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 120 ml. zonnebloemolie
  • 2 teaspoons vanille extract

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zet 12 papieren cupcake vormpjes klaar in een muffinblik.
  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
  • Meng de plantaardige melk, basterdsuiker, olie en vanille extract in een andere kom en voeg aan het bloem mengsel toe.
  • Verdeel over de cupcake vormpjes en bak voor 20 – 22 minuten in de oven.
  • Wanneer een satéprikker er schoon uit komt wanneer je die in een cupcake steekt, zijn ze gaar.
  • Laat de cupcakes helemaal afkoelen.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

22 reacties

  • Reply Marit

    Zo die zien er mooi uit zeg! Dat wil ik gelijk proberen! Ik ben ook op weg naar Vegan van vegetariër…..?

    5 september 2017 at 10:51
  • Reply Marit

    Ik heb ze gemaakt, maar dan met donkere suiker, andere was niet in huis. Ze rijzen alleen niet veel als ik zou willen. Tips?

    5 september 2017 at 12:30
    • Reply Suzanne

      Hi Marit, wat jammer om te horen! Probeer het beslag niet te over-mixen, daarmee wordt het minder luchtig en dus compacter. En hou je precies aan de aangegeven hoeveelheden. Hopelijk lukt het een volgende keer beter!

      5 september 2017 at 12:45
  • Reply Marit

    Dus misschien meer door elkaar scheppen ipv mixen?

    5 september 2017 at 16:22
    • Reply Suzanne

      Ja, het in ieder geval niet te lang mengen, want dan gaat de lucht er uit.

      6 september 2017 at 10:10
  • Reply Talitha

    Ik had ze laatst voor mijn verjaardag gemaakt en ze waren een groot succes! Meerderen vonden ze lekkerder als “gewone” cupcakes 🙂

    3 maart 2018 at 23:41
    • Reply Suzanne

      Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag en wat goed om te horen!

      4 maart 2018 at 10:20
  • Reply Eline

    Hoeveel cupcakes kan je maken met dit recept

    2 oktober 2018 at 19:40
    • Reply Suzanne

      Ongeveer 12 stuks.

      3 oktober 2018 at 14:02
      • Reply Mariska

        Ik heb gisteren het recept geprobeerd, mooi alle correcte hoeveelheden genomen en kon er 19 grote cupcakes uit het recept krijgen 🙂

        15 augustus 2019 at 16:10
        • Reply Suzanne

          Goed om te horen, fijn dat je het nog liet weten!

          15 augustus 2019 at 17:52
      • Reply Mariska

        Ik heb er 19 grote cupcakes uit kunnen halen 🙂

        15 augustus 2019 at 16:12
  • Reply Roosje

    Perfect recept! Onze cupcakes zien er schitterend uit, smaken heerlijk en vooral… Ze roken zo lekker, pas uit de oven.
    Veel dank om dit te delen!

    1 december 2018 at 18:01
    • Reply Suzanne

      Wat goed om te horen, dank je voor het laten weten!

      4 december 2018 at 15:02
  • Reply Evert

    He Suzanne, Mooi recept, maar zou je niet een zuur erbij doen, zodat die baking soda werkt? Groet! Evert

    27 februari 2019 at 10:54
  • Reply Barbara

    Wat een super cakejes. En wat rijzen ze goed. Ik heb ze zelf met half speltmeel/bloem gemaakt. En het zijn een soort bergen geworden. Wel de suiker 1/3 verminderd. Die vond ik erg veel.

    7 maart 2019 at 15:02
  • Reply Annemarie

    Heb van alles de helft gedaan, en dan een paar flinke lepels 100% pindakaas met stukjes en pure chocolade stukjes erdoor. Heerlijk! Heel goed basisrecept.

    10 maart 2019 at 10:01
  • Reply Mariska

    Kan dit recept ook met arachideolie gemaakt worden ipv Zonnebloemolie?

    14 augustus 2019 at 12:21
    • Reply Suzanne

      Ja hoor, dat lijkt me geen probleem!

      14 augustus 2019 at 14:47
      • Reply Mariska

        bedankt!! Ik probeer het dadelijk eens 🙂

        14 augustus 2019 at 15:11
      • Reply Mariska

        Het recept was perfect! Ik heb de teaspoon ook allemaal afgewogen zodat ik telkens dezelfde uitkomst krijg (1 teaspoon = 4gram), arachideolie en amandelmelk gebruikt. Ze waren zeer lekker!!

        15 augustus 2019 at 16:11
        • Reply Gitana

          Zo net dit recept gemaakt. De cupcakes zijn goed gelukt, alleen vond ik het wat zoet dus in het vervolg minder suiker en gemaakt met olijfolie want dat is de enige olie die ik gebruik. In het beslag proefde ik het maar in de cupcakes gelukkig niet! Bedankt voor het delen van dit recept.

          25 augustus 2019 at 21:47

    reageer