Hmmm deze vegan donuts zijn te lekker. Ik maakte ze met het donut bakblik dat ik onlangs bij Wibra kocht, zie dit artikel. Deze donuts zijn zacht, luchtig en lekker zoet. Heerlijk!
Ingrediënten voor 12 stuks
droge ingrediënten
1 cup + 1 tbsp/150 gram + 10 gram bloem (soort naar keuze)
1/4 cup/50 gram kokosbloesem- of (riet)suiker
1/4 cup/25 gram cacaopoeder
1 1/2 tsp/10 gram baking powder
1/2 tsp/3 gram kaneel
1/4 tsp/1 gram baking soda
natte ingrediënten
1 banaan, fijngeprakt
1/4 cup/60 ml. warme plantaardige melk
2 tbsp/30 ml. kokosolie, gesmolten
1 tbsp/15 ml. maple syrup
1 tsp/5 ml. appelazijn
glazuur
1/2 cup/65 gram poedersuiker
1 tbsp/15 ml. plantaardige melk
geraspte kokos
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een donut bakblik in met (kokos)olie.
Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Meng de natte ingrediënten in een andere kom en voeg deze toe aan de droge ingrediënten en meng. Het mengsel is heel stevig van structuur.
Verdeel het mengsel over het bakblik. Ik heb een blik met 6 stuks, dus heb het in 2 keer gebakken. Bak voor 8-9 minuten. Wanneer je een satéprikker in de donuts steekt en deze er schoon uit komt, zijn de donuts gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Meng de poedersuiker met de plantaardige melk tot glazuur. Dip de donuts hier in en bestrooi met geraspte kokos.
Het recept komt hier vandaan.
6 reacties
Lekker! Ik gebruik veel te weinig kokos terwijl ik het wel graag lust, toch maar weer eens kopen. 🙂
30 juli 2015 at 10:49Dat ziet er echt te lekker uit!
30 juli 2015 at 15:05Dat ziet er echt onwijs lekker uit! Bedankt voor het recept, ga het zeker een keer uit testen 🙂
30 juli 2015 at 15:29Zien er heerlijk uit……maar hoe lees ik het aller 1e ingrediënt ? Met de bloem……hoeveelheid snap ik niet, alvast dank
Vr Gr alise
30 juli 2015 at 20:09Woe, heerlijk zeg! Vraagje: zou dit ook werken met glutenvrij meel?
4 augustus 2015 at 09:43Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar het is het proberen waard! Laat het even weten mocht je het proberen!
5 augustus 2015 at 12:17