Review: Lodge Logic Panini Press

Onlangs bestelde ik online een Panini Press: een gietijzeren plaat waarmee je eenvoudig panini’s en bijvoorbeeld tosti’s kunt bereiden. Normaal gebruikte ik daarvoor een contactgrill, maar die heb ik inmiddels niet meer en ook leek me deze plaat een mooi alternatief aangezien dit heel wat kastruimte scheelt. Ik bestelde de Lodge Logic Panini Press online bij Kookpunt, met nog wat andere dingetjes: een mooie houten tapasplank en een hele handige rol met smal bakpapier. De volgende dag werd mijn bestelling al bezorgd: supersnel dus!

Het eerste wat opvalt aan de press is het gewicht: het is een zware vierkante zware plaat van zwart gietijzer met bovenop een handvat en aan de onderkant ribbels, die mooie grillstreepjes geven aan je broodjes. Er zit een compacte gebruiksaanwijzing bij, waarop tips staan over het onderhoud. Dit gaat een product worden waar ik heel wat jaren plezier aan ga beleven: mits met de juiste onderhoud. De press moet moet de hand afgewassen worden met een minimaal beetje zeep en daarna ingevet met plantaardige olie. Ik heb dit inmiddels een keer gedaan en het is echt zo gepiept. De press kan ik plat kwijt in een keukenkastje bij onderzetters: wat een verschil met het opbergen van het bakbeest dat ik eerder gebruikte voor tosti’s en gegrilde broodjes: de contactgrill!

De press heb ik tot nu toe voor twee soorten tosti’s gebruikt en ik ben heel tevreden. Klik hieronder op de afbeeldingen om de recepten voor de tosti’s te bekijken.

Appeltaart tosti

Appeltaart tosti – klik hier voor het recept

Tosti met avocado en tomaat

Tosti met avocado en tomaat – klik hier voor het recept

Door het zware gewicht van de press duwt het het brood gelijkmatig naar beneden tegen de (grill)pan aan waardoor er mooie grillstreepjes ontstaan. De tosti’s werden krokant en superlekker. Het is voor € 39,00 best een investering, maar absoluut eentje die het waard is wat mij betreft. Misschien alvast een leuke cadeautip voor de feestdagen!

Lodge Logic Panini Press 21 cm.
Afmetingen: 21 cm. x 21 cm.
Materiaal: gietijzer
Prijs: € 39,00

Bestel de panini press hier in de online webwinkel van Kookpunt. Kookpunt is een ruim gesorteerde kookwinkel in Rotterdam, waar je voor werkelijk alles op culinair gebied terecht kunt, van gasfornuis tot bakblik en van espressomachine tot servies: met ruim 4.000 vierkante meter is Kookpunt één van de grootste kookwinkels in de Benelux. Ook kun je online terecht in de webwinkel, wat ik heb gedaan. Op werkdagen besteld voor 17.00 uur betekent de volgende dag in huis!

Kookpunt

Dit artikel is een advertorial

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Sheila

    Dat klinkt best goed. Maar wat ik me nu eigenlijk afvraag, waar koop je die speciale panini broodjes? Ik wilde ze eens thuis eten, maar heb ze tot dusver nergens kunnen vinden. Een tosti met avocado is trouwens een goed (en gezond) idee. Ik ben ook gek op een tosti zalm met de mosterd dille saus van Ikea 🙂

    31 oktober 2015 at 00:01
  • reageer