Review: Vlees is dood lang leve groente

Vorig jaar verscheen het boek Vlees is dood, lang leve groente van Robin Schaper. Het ligt dus al een poosje in de winkel, maar ik heb het pas onlangs gelezen. Wat een aanrader! Voor zowel mensen die al plantaardig eten als voor diegenen die er geïnteresseerd in zijn: alles omtrent dit onderwerp is op een goede manier beschreven. In deel 1 van dit boek worden vragen als ‘Wat houdt plantaardig eten in?’, ‘wat gaat er zoal mis in de vleesindustrie’ en ‘op welke vitamines en mineralen moet je extra letten wanneer je overgaat tot een plantaardig dieët?’ op een duidelijke manier beantwoord.

Het boek is een aanwinst op je kookboekenplank. Het is mooi vormgegeven: geen overbodige tierenlantijnen maar met rustige kleuren en gebruik van een duidelijk lettertype. Ook staan er duidelijke grafieken, illustraties en afbeeldingen bij de teksten over plantaardige voeding. Ik dacht na zo’n 27 jaar vegetarisch eten wel behoorlijk veel van het onderwerp plantaardig eten af te weten, maar heb door dit boek toch veel nieuwe kennis op gedaan. Alles is op een sympathieke manier geschreven en zonder vingerwijzende belerende toon. Het laat simpelweg door feiten zien waarom plantaardig leven echt niet zo’n slecht idee is!

In deel 2 van het boek staan 30 heerlijke plantaardige recepten voorzien van mooie foto’s. Bij het doorbladeren van deze recepten kreeg ik meteen trek: dit bewijst maar weer eens dat een lekkere maaltijd echt geen vlees of vis hoeft te bevatten! Ik heb als eerste uit dit boek de goed gevulde noodlesoep gemaakt. Deze is zeer goed bevallen: niet moeilijk om te maken met ingrediënten die je allemaal gewoon in de supermarkt kunt kopen. En lékker dat het smaakt! Ik kan niet wachten om de gado gado en de Popeye pasta te proberen, die er ook fingerlickin’ good uit zien.

Het recept van de goed gevulde noodlesoep kun je, met toestemming van de auteur hier vinden.

Goed gevulde noodlesoep

[bol_product_links block_id=”bol_56c72214055bb_selected-products” products=”9200000048094207″ name=”Vlees is dood” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer