Goed gevulde noodlesoep

Dit recept is afkomstig uit het plantaardige kookboek Vlees is dood, lang leve groente van Robin Schaper. Deze soep is vullend, warm, lekker: echte comfort food wat mij betreft. Omdat ik niet zo gek ben op sperziebonen in soep, verving ik deze door courgette. Aanrader!

Ingrediënten voor 3 personen
100 gram sperziebonen/kouseband (ik verving deze door 1 courgette)
1,5 liter water
2 plantaardige bouillonblokjes voor 0,5 liter water
100 gram shiitake/oesterzwammen
3 lente-uitjes
1 paprika
150 gram taugé
1 rode peper (of een halve peper als je het niet te pittig wil)
1 blok tofu (circa 375 gram)
2 eetlepels olijfolie/koolzaadolie
200 gram dikke noodles op tarwe basis
sojasaus/plantaardige roerbaksaus/plantaardige paddenstoelensaus

Bereidingswijze
Snij de sperziebonen/kouseband in kleine stukjes. Kook de 1,5 liter water in een pan met de bouillonblokjes erbij. Zet het vuur laag zodra het water kookt en voeg dan de sperziebonen/kouseband toe. Snij de paddenstoelen, lente-uitjes en paprika in stukjes. Haal de zaadlijsten uit de peper en snij de peper in kleine reepjes. Voeg al deze ingrediënten samen met de taugé toe wanneer het water 5 minuten kookt. Als je de soep echt pittig wil voeg dan ook de pitjes van de peper toe. Snij de tofu in kleine blokjes en bak deze samen met de olie goudbruin in een andere pan. Voeg 5 minuten na het toevoegen van de paddenstoelen en de andere ingrediënten de noodles toe en laat het koken zolang als op de verpakking staat. Voeg dan de blokjes tofu toe en breng de soep op smaak met sojasaus/plantaardige roerbaksaus/plantaardige paddenstoelensaus.

Goed gevulde noodlesoep

Goed gevulde noodlesoep

Goed gevulde noodlesoep

Goed gevulde noodlesoep

Goed gevulde noodlesoep

Variatie tips
Vervang de sperziebonen/kouseband door courgette. Let op: deze heeft een veel kortere kooktijd nodig.

Vervang voor een slankere en koolhydraatarme versie van deze soep de noodles door courgetti, die je kunt maken met bijvoorbeeld een spiralizer zoals ik hier liet zien.

Dit recept is afkomstig uit het plantaardige kookboek Vlees is dood, lang leve groente van Robin Schaper. Naast dit gerecht en veel informatie over plantaardig leven vind je er 29 andere heerlijke recepten zonder vlees, vis en zuivel!

[bol_product_links block_id=”bol_56c72214055bb_selected-products” products=”9200000048094207″ name=”Vlees is dood” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Lam

  Mooi boek en mooie vormgeving.
  Wat de titel van het boek betreft, die is erg treffend.
  Hoe kan je leven verwachten wanneer je het leven afpakt van een ander wezen met een gezicht.
  God zei: ‘Hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde; dat zal jullie voedsel zijn.’ Genesis 1:29
  In landen waar per hoofd van de bevolking het meeste vlees gegeten wordt, komen de meesten gevallen van kanker voor vergeleken met landen waar minder vlees geconsumeerd wordt.

  19 februari 2016 at 17:20
 • Reply Emily Lotus

  Dat ziet er echt heel lekker uit. 🙂

  29 februari 2016 at 12:59
 • reageer