Deze chocolade marsepein balletjes zijn superlekker, vegan en zonder slechte suikers! Je maakt ze in een letterlijke handomdraai en ze zijn voor een dag of 4 te bewaren in de koelkast.
Afdrukken
Chocolade marsepein balletjes
- Genoeg voor: 9 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 100 gram amandelen
- 3 eetlepels agave siroop
- 1/2 theelepel amandel extract
- 1 theelepel vanille extract
chocolade laagje
- 40 gram cacaopoeder
- 1 eetlepel agave siroop
- 120 ml. kokosolie, gesmolten
Bereidingswijze
- Meng de amandelen, agave siroop, amandel extract en vanille extract in een keukenmachine tot het de textuur van deeg heeft gekregen. Voeg iets meer amandelen toe wanneer het te nat is en iets meer agave siroop als het te droog is. Draai er balletjes van en zet ze in de vriezer terwijl je het chocolade laagje maakt. Zet een vuurvast schaaltje of speciaal smeltpannetje boven een pan met een laagje water en breng dit aan de kook. Smelt de kokosolie in het schaaltje en voeg de agave siroop en cacaopoeder toe en roer goed door.
- Haal de balletjes door de chocolade saus met behulp van een satéprikker of vork en leg ze op een vel bakpapier. Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast zodat het chocolade laagje hard kan worden.
1 reactie
Dit ga ik zeker eens uitproberen, lijkt mij echt heerlijk!
25 maart 2016 at 01:22