Chocolade marsepein balletjes

Deze chocolade marsepein balletjes zijn superlekker, vegan en zonder slechte suikers! Je maakt ze in een letterlijke handomdraai en ze zijn voor een dag of 4 te bewaren in de koelkast.

Ingrediënten voor ongeveer 9 stuks
100 gram amandelen
3 tbsp/45 ml. agave siroop
1/4 tsp/1 ml. amandel extract
1 tsp/5 ml. vanille extract
chocolade laagje
5 tbsp/40 gram cacaopoeder
1 tbsp/15 ml. agave siroop
120 ml. kokosolie, gesmolten

Bereidingswijze
Meng de amandelen, agave siroop, amandel extract en vanille extract in een keukenmachine tot het de textuur van deeg heeft gekregen. Voeg iets meer amandelen toe wanneer het te nat is en iets meer agave siroop als het te droog is. Draai er balletjes van en zet ze in de vriezer terwijl je het chocolade laagje maakt. Zet een vuurvast schaaltje of speciaal smeltpannetje (bij winkels als Action en Xenos voor een paar euro te koop) boven een pan met een laagje water en breng dit aan de kook. Smelt de kokosolie in het schaaltje en voeg de agave siroop en cacaopoeder toe en roer goed door.

Haal de balletjes door de chocolade saus met behulp van een satéprikker of vork en leg ze op een vel bakpapier. Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast zodat het chocolade laagje hard kan worden. Serveer ze eventueel in mini cupcake vormpjes, ik kocht deze bij de Wibra en amandelen zijn heel betaalbaar bij de Aldi!

Chocolade marsepein balletjes

Chocolade marsepein balletjes

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Rowan - sillysis.nl

    Dit ga ik zeker eens uitproberen, lijkt mij echt heerlijk!

    25 maart 2016 at 01:22
  • reageer