Vegan koffiemelk

Zoek je een lekkere romige plantaardige koffiemelk? Ik heb een goed recept gevonden. Het is even een werkje, maar dan heb je ook een flinke fles waar je even mee vooruit kunt.

Het recept komt uit  het boek The Perfect Blend, dat vol staat met heerlijke glutenvrije en vegan blender recepten.

Ingrediënten voor 480 ml.
160 gram ongebrande amandelen
360 ml. water
4 tbsp/60 ml. kokosmelk uit een blik dat je eerst geschud hebt
1 tsbp/15 ml. vanille extract (optioneel)

Benodigdheden
blender
schaal
kaasdoek (ik kocht de mijne bij Dille en Kamille)
glazen fles met dop

Bereidingswijze
Meng de amandelen met het water in de blender en meng tot de amandelen helemaal fijngemalen zijn. Schenk het mengsel over het kaasdoek, dat je in een schaal hebt gelegd. Pak de uiteinden van het kaasdoek vast en laat boven de schaal uitlekken. Spoel de blender om en doe het uitgelekte vocht weer in de blender samen met de kokosmelk en meng eventueel met het vanille extract. Schenk in de fles en draai de dop goed dicht. Ongeveer 5 dagen houdbaar. Schudden voor gebruik!

Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via die link iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Amandel fudge (4 ingrediënten en vegan!)

Amandel fudge (4 ingrediënten en vegan!)

Deze fudge maak je met maar 4 ingrediënten. Supersimpel om te maken en hartstikke lekker! ...
Vanille kokosmakronen

Vanille kokosmakronen

Ik ben dol op kokosmakronen. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat versies gemaakt, zie onderaan dit artikel. Deze variant is vegan en gemaakt met gecondenseerde kokosmelk en aquafaba: dat is het zetmeelrijke goedje dat je normaal laat wegspoelen wanneer je kikkererwten afgiet. Daar kun je allerlei lekkers mee maken! En ...
Papaya smoothie

Papaya smoothie

Zo af en toe ga ik naar de Rotterdamse markt om voordelig groenten en fruit in te slaan. Ik neem me voor om dat vaker te doen dat ik nu doe, want het scheelt zoveel geld! Ook word ik door de kleurrijke kramen vaak verleid tot het proberen van groenten ...
Kiwi munt agua fresca

Kiwi munt agua fresca

Heb je wel eens gehoord van de Latijns-Amerikaanse drank Agua Fresca? Het betekent letterlijk in het Spaans 'koele waters' en wordt vooral veel in Mexico gedronken. Het bestaat uit fruit, limoen of citoensap, water en agave siroop. Heel verfrissend en gezond en je kunt er eindeloos mee variëren ...
Abrikozen met chocolade en pistachenootjes

Abrikozen met chocolade en pistachenootjes

Simpel maar oh zo lekker. En hoe leuk staat dit op tafel als hapje tijdens een high tea? Ook lekker als extraatje in de lunchtrommel! ...
Vegan bananenpannenkoekjes (4 ingrediënten!)

Vegan bananenpannenkoekjes (4 ingrediënten!)

Heel lekkere en gezonde pannenkoekjes die je maakt met maar 4 ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. En ook nog eens vegan! ...
Vegan vanille toetje

Vegan vanille toetje

Supersnel en superlekker vegan toetje! ...
Rijstwafel met pindakaas en banaan

Rijstwafel met pindakaas en banaan

Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Tostones

Tostones

Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te ...
Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer