Vegan carrotcake

Ik heb al vaker worteltaart gemaakt, maar dit is toch wel de lekkerste tot nu toe! 

Ingrediënten

  • 265 gram bloem
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1/4 teaspoon zout
  • 1 teaspoon kaneel
  • 40 gram geraspte kokos
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 170 gram maple syrup
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1/2 teaspoon appel cider azijn
  • 330 gram geraspte wortel
  • 60 gram rozijnen
  • 80 gram fijngehakte walnoten

glazuur

  • 220 ml. havermelk
  • 2 teaspoons/30 ml. plantaardige room (bijvoorbeeld Alpro soja cuisine)
  • 3 tbsp/45 ml. maple syrup
  • 3 tablespoons maizena
  • 1/2 zakje vanillesuiker

Benodigheden

  • springvorm met doorsnede van 23 cm.
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, geraspte kokos en vanillesuiker in een grote kom.
  • Meng in een andere kom de kokosolie, maple syrup, sinaasappelsap en appel cider azijn en voeg dit toe aan het droge mengsel. Roer goed door.
  • Voeg de geraspte wortel, rozijnen en walnoten toe en meng alles goed door elkaar.
  • Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Schep het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  • Maak het glazuur door de ingrediënten te mengen en te verwarmen in een steelpan. Meng goed met een garde, het glazuur wordt dikker en wanneer het de gewenste dikte heeft, zet je het vuur uit.
  • Verdeel het glazuur over de taart.
  • Enkele dagen afgedekt goed houdbaar in de koelkast.

Aangepast recept, het origineel komt uit het boek The Vegan Baker.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Anne

    Kan je boekweitmeel of amandelmeel ook gebruiken in plaats van bloem

    15 augustus 2018 at 23:20
    • Reply Suzanne

      Dat hangt van het meel af dat je gebruikt, je zult waarschijnlijk meer of minder ervan moeten gebruiken in verhouding met bloem. Dat staat meestal wel aangegeven op de verpakking. De smaak en structuur kan er ook anders door worden!

      17 augustus 2018 at 13:15
  • Reply Juna

    Wanneer voeg je de malle syrup toe?

    18 augustus 2018 at 20:26
    • Reply Suzanne

      Oops, stond niet vermeld. Nu wel! 🙂

      22 augustus 2018 at 16:35

    reageer