Speltsalade

Een heerlijke salade die goed vult door het voedzame spelt. Lekker als lunch to go of sidesalad bij de avondmaaltijd!

Ingrediënten
250 gram spelt
60 gram zwarte olijven, in kleine stukjes gesneden
250 gram cherrytomaatjes
1 lente ui
handje peterselie
dressing
4 eetlepels witte balsamico azijn
4 eetlepels rode wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
zwarte peper
zeezout

Bereidingswijze
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spelt in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken. Snij de lente ui in dunne ringetjes en de cherrytomaatjes in kwarten. Hak de peterselie fijn. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Voeg nu de peterselie, lente ui, cherrytomaatjes en dressing toe aan de spelt en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer