Overnight oats met banaan

We weten het allemaal: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En toch slaan zoveel mensen het over, meestal door tijdgebrek. Dan zijn deze overnight oats een uitkomst: je maakt ze ‘s avonds van te voren klaar en de volgende ochtend ben je ready to go voor ontbijt! Je kunt het koud eten, maar wanneer je het liever warm hebt ook even snel in de magnetron opwarmen. Ik maakte deze versie met banaan en walnoten. Superlekker en voedzaam!

Momenteel ben ik bezig in het boek the Miracle Morning van Hal Elrod. Deze Het houdt in dat wanneer je een uur vroeger opstaat dan normaal en je in dat uur allerlei activiteiten doet. Je krijgt zo een heel andere start van je dag en krijgt meer voor elkaar. Ik ben heel benieuwd naar deze theorie en wil er meer over weten.

Ik heb, zeker in deze koude periode van het jaar, best veel moeite om mijn lekkere warme bed uit te komen ‘s ochtends, maar weet uit ervaring dat extra vroeg opstaan heel fijn kan zijn. Wanneer de wereld nog lijkt te slapen hangt er een speciaal sfeertje in de lucht: de dag ligt nog voor je, alles is nog mogelijk. Ik ben absoluut meer een avondmens dan een ochtendmens dus of ik dit na ik het boek uit heb daadwerkelijk ga proberen weet ik nog niet, maar erover lezen vind ik gewoon super interessant! Heb jij het boek ook gelezen? Het goedkope ebook (maar € 6,99!) kun je hier downloaden en de papieren versie hier bestellen. En ben jij net als ik een avond- of juist een ochtendmens?

Ochtendmens of niet, ik ben dol op lekkere ontbijtjes. En heb vaak weinig tijd of geduld, dus zijn deze mason jars zo vanuit de koelkast een ideale oplossing. En niet onbelangrijk: ze zijn superlekker!

Ingrediënten voor 4 glazen potten (mason jars) van ongeveer 350 ml.

 • 90 gram havermout
 • 600 ml. water
 • 1/4 theelepel zout
 • 1 1/2 rijpe bananen, fijngeprakt
 • 40 gram rietsuiker
 • scheutje citroensap (om verkleuren tegen te gaan)
 • 60 ml. plantaardige melk
 • klein handje walnoten, fijngehakt
 • plakjes banaan, extra walnoten en wat kokosbloesemsuiker om te garneren

Benodigdheden

 • 4 mason jars met deksel met een inhoud van ongeveer 350 ml.

Bereidingswijze

 • Doe de havermout met 600 ml. water en het zout in een steelpan en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit en roer de fijngeprakte banaan, rietsuiker en citroensap er door. Verdeel over de glazen potten en laat afkoelen. Draai de deksels op de potten en zet in de koelkast. Roer 1 eetlepel melk en wat fijngehakte walnoten in iedere pot. Verwarm eventueel in de magnetron (let op dat je glazen potten daar tegen kunnen, schep het anders over in magnetronvaste schaaltjes) en garneer eventueel met extra plakjes banaan, walnoten en kokosbloesemsuiker.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer