Soepstengels (en een versie met vegan bacon!)
Deze soepstengels zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel. Je kunt er ook mee varieëren door er bijvoorbeeld sesam- of maanzaadjes over te strooien. Of zoals ik deed: er vegan bacon omheen te wikkelen. Say what? Vegan bacon ja! Ik maakte voorheen verschillende versies, maar deze ...
Pastasaus met zongedroogde tomaten
Pastasaus is echt zoiets dat je in een handomdraai zelf maakt en zoveel lekkerder is dan de kant en klare versies uit de winkel. Deze saus bijvoorbeeld met zongedroogde tomaatjes en romatomaten: superlekker! Romatomaten hebben een lichtzoete smaak en zijn erg geschikt voor het maken van verse pastasaus maar ook ...
Vegan frikandellen
Je hebt het misschien al door: ik heb het veganizen behoorlijk ontdekt. En ik vind het zo leuk: vegan versies maken voor gerechten en snacks die dat van oorsprong dus niet zijn. Roze koeken, goulash, Winner Taco ijsjes... Zo zie je maar dat je als vegan weinig hoeft te missen! ...
Vegan roze koeken
Het is jaren geleden dat ik roze koeken at: sinds ik weet hoe ze aan die mooie knalroze kleur komen, lustte ik ze niet meer. En dat niet alleen, sinds ik veganistisch eet laat ik alleen al vanwege de eieren en boter die er in zit links liggen. Maar eerlijk ...
Goulash
Het eerste dat ik maakte met die mysterieuze gedroogde soja proteïne stukken was een vegan goulash. Met dit heerlijke herfstweer leek me dat wel een goeie. En dat was het: wat een heerlijke stevige maaltijd! ...
Guacamole
Er lagen nog wat avocado's op de fruitschaal die hun beste tijd gehad hadden: een mooie gelegenheid om guacamole mee te maken! Van deze Mexicaanse dipsaus bestaan vele versies, maar ik hield het bij de basis. Eenvoudig maar vol smaak. Lekker met tortilla chips! ...
Servische bonensoep
Servische bonensoep at ik vaak als kind tijdens vakanties in Oostenrijk, waar het in veel restaurants op de kaart staat. Ik maakte deze vegan versie waarbij het vlees vervangen is door rooktofu. Een heel lekkere, hartige en rijkgevulde soep! ...
Vegan chocolade taco’s met ijs
Ken je dat heerlijke ijsje nog van vroeger, dat de vorm had van een taco, gevuld met ijs en omhuld met chocolade en nootjes? Die is na heel lang weer terug van weggeweest, maar natuurlijk niet vegan. Ik maakte deze versie die dat wel is en minstens zo lekker! ...
Pinda woksaus
Zelf woksaus maken is helemaal niet moeilijk. Neem deze pinda woksaus met sojasaus en verse gember: het is in een handomdraai klaar én je kunt het helemaal naar jouw smaak aanpassen. Hou je van wat pittiger? Voeg wat chilipeper toe. Of hak een extra teentje knoflook fijn en doe deze ...