Kokos bites

Lekkere en verantwoorde chocolaatjes gevuld met kokos en pistache.

Afdrukken

Kokos bites

Benodigdheden

  • vierkant bakblik van 20 cm. x 20 cm.
  • bakpapier
  • steelpan
  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram kokosolie
  • 200 gram kokoscrème *
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 25 gram pistachenoten, ongezouten en gepeld
  • 125 gram geraspte kokos
  • snufje zout
  • eetlepel kokosolie
  • extra pistachenoten en geraspte kokos als topping
  • 200 gram pure chocolade **

Bereidingswijze

Bekleed het bakblik met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan. Hak het blok kokoscrème in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kokosolie in de steelpan en haal deze van het vuur. Roer tot de kokoscrème gesmolten is. Voeg de agave siroop toe en hak de pistachenoten fijn. Voeg 25 gram pistachenoten, de geraspte kokos en een snufje zout toe en roer door. Stort het mengsel in het bakblik en laat 30 – 40 minuten in de vriezer hard worden. Smelt de eetlepel kokosolie in een steelpan en voeg de chocolade toe en laat smelten. Haal het kokosmengsel uit de vriezer en snij in blokjes. Doop de blokjes met behulp van twee vorken in de gesmolten chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met geraspte kokos en fijngehakte pistachenoten. Bewaar in de koelkast.

Notities

* dit wordt ook wel santen genoemd, dit wordt als een blok verkocht meestal in een kartonnen verpakking zoals deze
** hoe hoger het percentage, hoe beter het voor je is

Bron recept

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating