Kokos bites

Lekkere en verantwoorde chocolaatjes gevuld met kokos en pistache.

Ingrediënten
100 gram kokosolie
200 gram kokoscrème *
3 eetlepels agave siroop
25 gram pistachenoten, ongezouten en gepeld
125 gram geraspte kokos
snufje zout
eetlepel kokosolie
extra pistachenoten en geraspte kokos als topping
200 gram pure chocolade **

* dit wordt ook wel santen genoemd, dit wordt als een blok verkocht meestal in een kartonnen verpakking zoals deze
** hoe hoger het percentage, hoe beter het voor je is

Benodigdheden
vierkant bakblik van 20 cm. x 20 cm.
bakpapier
steelpan

Bereidingswijze
Bekleed het bakblik met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan. Hak het blok kokoscrème in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kokosolie in de steelpan en haal deze van het vuur. Roer tot de kokoscrème gesmolten is. Voeg de agave siroop toe en hak de pistachenoten fijn. Voeg 25 gram pistachenoten, de geraspte kokos en een snufje zout toe en roer door. Stort het mengsel in het bakblik en laat 30 – 40 minuten in de vriezer hard worden. Smelt de eetlepel kokosolie in een steelpan en voeg de chocolade toe en laat smelten. Haal het kokosmengsel uit de vriezer en snij in blokjes. Doop de blokjes met behulp van twee vorken in de gesmolten chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met geraspte kokos en fijngehakte pistachenoten. Bewaar in de koelkast.

Bron recept

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer