Wayback when: weet je nog

Onlangs kwam ik bij Xenos een serie kleine blikjes gevuld met vragenkaartjes. In allerlei thema’s, zoals muziek en deze: 50 vragen om samen herinneringen op te halen. Hoe leuk is dat? Ik zal steeds 4 kaartjes uit het stapeltje trekken en deze hier in deze serie beantwoorden. Beantwoord de vragen ook vooral in de comments, vind ik leuk om te lezen! 

1. Weet je nog… Naar welke televisieseries je keek?
Als kind was ik dol op tv en keek dan ook veel series. Als jong meisje was Kinderuurtje vaste prik: zo werden de programma’s op woensdagmiddag genoemd, die dan werden uitgezonden. Rembo en Rembo en Mevrouw ten Kate behoorden wel tot mijn favoriet.

Qua grote-mensen-tv was ik dol op The Flying Doctors, Zeg n’s Aaa, Spijkerhoek en Vrouwenvleugel.

En vanaf mijn negende ongeveer zapte ik steevast naar de BBC, waar ik een glimp probeerde op te vangen van mijn allereerste celeb crush Jason Donovan. Hij speelde in de Australische soapserie Neighbours die op de BBC werd uitgezonden. Ik begon dat te volgen en ontdekte zo meer Engelse programma’s zoals Grange Hill, Blue Peter en programma dat ik nog steeds kijk: EastEnders.

2. Weet je nog… Hoe je eerste mobiele telefoon eruit zag?
Jazeker: dat was de mierzoete Samsung Ladyphone! Ik was er vrij laat bij: ergens rond mijn 25e kocht ik mijn eerste mobiel. Ik vond ‘m te gek: hij was uitklapbaar, roze en je kon er van alles mee, zoals (HOE CLICHÉ) je menstruatiecyclus mee bijhouden.

3. Weet je nog… Wat jullie als gezin deden op zondag?
Op zondag ging ik ik negen van de tien keer samen met mijn vader op stap. De bestemming kon van alles zijn: naar een dierentuin (meestal Blijdorp, waar we een jaarabonnement op hadden), het strand, het bos of naar een museum. Ik heb er veel mooie herinneringen aan en gelukkig ook nog veel foto’s! Zoals deze collage hieronder met foto’s gemaakt in Diergaarde Blijdorp én mijn winterabonnement.

4. Weet je nog… Welke merken kleding je vroeger droeg?
Als jong meisje was ik totaal niet bezig met merkkleding. Het lijkt ook wel alsof dat nu zoveel belangrijker is onder jonge kinderen dan toen. Je droeg gewoon wat je moeder voor je klaar legde voor de volgende dag en dat was het. Pas rond mijn twaalfde begon ik merken belangrijker te vinden. Ik spaarde mijn eerste Levi’s 501 bij elkaar: ik was daar zo blij mee, dat ik ‘m nog net niet maar bed aan droeg. Merken die ik in die tijd nog meer graag wilde, want helemaal in: Nike, Naf Naf, Australian en ik kwam graag bij Mac & Maggie, de modeketen die helaas niet meer bestaat.

Nog meer terug in de tijd? Leuk!

Broodje nostalgie: gebakken tomaat met ui

Broodje nostalgie: gebakken tomaat met ui

Er zijn van die gerechten die je met één hap terug lanceren naar een bepaalde tijd in je leven. Voor deze boterham met gebakken tomaat en ui geldt dat zeker! Dit aten we vroeger regelmatig tussen de middag en zo lekker als mijn moeder het maakte is me helaas nog ...
Wayback when: weet je nog

Wayback when: weet je nog

Onlangs kwam ik bij Xenos een serie kleine blikjes gevuld met vragenkaartjes. In allerlei thema's, zoals muziek en deze: 50 vragen om samen herinneringen op te halen. Hoe leuk is dat? Ik zal steeds 4 kaartjes uit het stapeltje trekken en deze hier in deze serie beantwoorden. Beantwoord de vragen ...
10 dingen uit de early days of Internet

10 dingen uit de early days of Internet

Internet: we've come a long way. Was het eerst nog iets vaags, waar je je maar lastig iets bij voor kon stellen voor je het zelf had ervaren (ja, dat heb ik dus heel bewust meegemaakt) is het nu niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het was rond ...
Wayback when: VHS videobanden

Wayback when: VHS videobanden

Een nieuwe serie op wateetjedanwel: wayback when. Ik trap deze rubriek af met iets dat ik, geboren in 1978 heel bewust heb meegemaakt: VHS banden. Voor lezers die dit niets zegt: VHS is de afkorting voor Video Home System. Op deze cassettes konden video's opgenomen worden en afgespeeld. Deze maakten ...
A trip down memory lane: 80's

A trip down memory lane: 80’s

Ik ben geboren in 1978 en dus opgegroeid in de eighties. Een tijd waarin je alleen Nederland 1, 2 en 3 had, de tv na middernacht op 'sneeuw' ging en je nog nooit had gehoord van internet of smartphones. Ik ben blij dat ik het pre-internet tijdperk heb meegemaakt. Ga mee ...
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer