Lekker: blokjes fudge met pindakaas en maple syrup, je maakt deze lekkernij met maar 4 ingrediënten!
Ingrediënten voor ongeveer 25 blokjes
100 gram kokosolie
2 tablespoons cacaopoeder
200 gram pindakaas *
3 tablespoons maple syrup
* het liefst 100% pindakaas, die wat meer vloeibaar is. Met of zonder stukjes noot, dat is aan jou! Ik koos voor pindakaas met stukjes voor een lekkere bite!
Bereidingswijze
Smelt de kokosolie in een steelpan en haal van het vuur. Roer de cacaopoeder er door en vervolgens de pindakaas en maple syrup. Bekleed een vierkant bakje of schaal van ongeveer 15 cm. x 15. cm. met bakpapier en schenk het mengsel er in. Zet een half uurtje in de vriezer en snij vervolgens in blokjes. Bewaar in de koelkast: ze smelten bij warm weer!
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
Ik ben dol op kokosmakronen. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat versies gemaakt, zie onderaan dit artikel. Deze variant is vegan en gemaakt met gecondenseerde kokosmelk en aquafaba: dat is het zetmeelrijke goedje dat je normaal laat wegspoelen wanneer je kikkererwten afgiet. Daar kun je allerlei lekkers mee maken! En ...
Zo af en toe ga ik naar de Rotterdamse markt om voordelig groenten en fruit in te slaan. Ik neem me voor om dat vaker te doen dat ik nu doe, want het scheelt zoveel geld! Ook word ik door de kleurrijke kramen vaak verleid tot het proberen van groenten ...
Heb je wel eens gehoord van de Latijns-Amerikaanse drank Agua Fresca? Het betekent letterlijk in het Spaans 'koele waters' en wordt vooral veel in Mexico gedronken. Het bestaat uit fruit, limoen of citoensap, water en agave siroop. Heel verfrissend en gezond en je kunt er eindeloos mee variëren ...
Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te ...
Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
geen reacties