Gemarineerde vleestomaten
Dit zomerse bijgerecht roept bij mij veel herinneringen op, omdat mijn vader het vroeger vaak maakte voor ons. Ik dacht er laatst aan terug en besloot het te maken. Het is niet zo lekker zoals mijn vader het maakte (net zoals het geval is met mijn moeders' gebakken tomaat en ...
Toast met plantaardige roomkaas, avocado en wortelzalm
Een heerlijke combinatie van plantaardige roomkaas, avocado, rode ui en wortelzalm: perfect voor tijdens de paasdagen! De wortelzalm heeft minimaal 24 uur nodig om te marineren, dus maak die wel ver vooruit ...
Vegan wentelteefjes van Turks brood
Heb je een stuk Turks brood over? Maak er wentelteefjes van! Lekker met fruit zoals (gebakken) schijfjes banaan en blauwe bessen ...
Vegan Fast Food Friday #16: breakfast burrito
Tijd voor Vegan Fast Food Friday deel 16, waarin ik een heerlijke en volledig plantaardige versie van de breakfast burrito van Taco Bell (verkrijgbaar in Amerika) maakte. Deze kan ook prima als lunch! ...
Vegan Fast Food Friday #14: fish filet
Voor dit deel maakte ik een vegan versie van de klassieker die al vele jaren op het menu bij McDonalds staat. Deze bestaat uit een zacht wit broodje belegd met een plakje cheddar kaas, een vierkante fish filet en tartaarsaus ...
Vegan Fast Food Friday #13: bloemkool wings met ranch saus en mac & cheese
Een heerlijke plantaardige fast food combinatie: 'chicken wings' op basis van bloemkool, romige ranch saus en mac & cheese on the side! ...
Vegan Fast Food Friday #12: patatje stoofvlees
Al eerder maakte ik een patatje stoofvlees. Dat gerecht is een succes te noemen en werd zelfs genomineerd voor een Food Blog Award vorig jaar! Ik heb nu voor dit 12e deel van Vegan Fast Food Friday het stoofvlees opnieuw gemaakt, maar dan met een ander hoofdingrediënten dan jackfruit. En ...
Vegan Fast Food Friday #10: ham-kaassoufflés
Het is alweer tijd voor Vegan Fast Food Friday deel 10! Met deze keer een heerlijke plantaardige versie van ham-kaassoufflés! Heel eenvoudig om te maken en minstens zo lekker ...
Philly cheese steak
Dit bekende Amerikaanse gerecht komt van oorsprong uit het Amerikaanse Philadelphia en bestaat uit een broodje gevuld met dun gesneden plakjes biefstuk, gesmolten kaas, uien en paprika. Ik maakte een heerlijke veganistische versie! ...
Vegan Fast Food Friday #8: corn dogs
Deel 8 alweer van deze serie Vegan Fast Food Friday! Deze keer heb ik een heerlijke Amerikaanse klassieker gemaakt: de corn dog. Dit is een worstje op een stokje die vervolgens met een laagje beslag gefrituurd wordt. Zalig! ...