Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Een stevige hummus op basis van witte bonen en zongedroogde tomaten. Vol smaak en binnen enkele minuten klaar! 

Ingrediënten

  • 1 blik cannelloni bonen 400 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 cup zongedroogde tomaten op olie
  • 3 tablespoons/45 ml. olie (uit het potje zongedroogde tomaten)
  • 1 tablespoon citroensap

Bereidingswijze

  • Spoel de bonen onder koud water en laat goed uitlekken.
  • Meng alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een gladde hummus.
  • Lekker op geroosterd brood of met lavash platbrood.

Mango sorbet ijs (3 ingrediënten!)

Mango sorbet ijs (3 ingrediënten!)

Dat je zonder ijsmachine prima een lekker ijsje kunt maken, bewijst dit lekkere mango sorbet ijs maar weer. Je kunt de mango trouwens heel makkelijk vervangen door ander diepvriesfruit, zoals ananas of aardbeien. Superlekker! ...
Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

Van die recepten waar je letterlijk maar 3 of 4 ingrediënten voor nodig hebt en je nog echt iets lekkers mee op tafel zet: ik kan er geen genoeg van krijgen. Neem deze pannenkoekjes nou: meer dan een rijpe banaan, wat havermout en (plantaardige) melk en olie om in te ...
Twix koekjes

Twix koekjes

Een bros havermoutkoekje met een laagje dadelpasta en vervolgens gedoopt in vegan melkchocolade. Lijkt hartstikke veel op Twix, wat ik erg fijn vind aangezien ik die best wel een beetje mis nu ik vegan ben. Dit is een meer dan prima alternatief en bovendien hartstikke makkelijk te maken ...
Easy vegan appelflappen

Easy vegan appelflappen

Onverwachte visite of gewoon lekkere trek? Of een extraatje voor op een lekker langzame ochtend in het weekend voor bij de koffie en krant? Maak dan eens deze supereasy vegan appelflappen. Zo klaar en gewoon hartstikke lekker ...
Tofu caprese

Tofu caprese

De bekende combinatie van tomaat, basilicum en mozzarella maar dan met een vegan twist. De mozzarella wordt vervangen door gebakken tofu! Wat pakte dit goed uit: onwijs lekker! ...
Vegan amandelkoekjes (slechts 4 ingrediënten!)

Vegan amandelkoekjes (slechts 4 ingrediënten!)

Oh boy, deze koekjes zijn echt heel erg lekker. Vooral wanneer ze net uit de oven komen: nog een beetje zacht... Wees gewaarschuwd dus, ze zijn verslavend! En je maakt ze met maar 4 ingrediënten! ...
Vegan wafelijsjes met chocolade

Vegan wafelijsjes met chocolade

In de drie maanden nadat ik de stap naar vegan heb gemaakt, kom ik regelmatig dingen tegen waarvan ik denk: hee! Ah, oh ja. Dat kan dus ook niet meer. Een voorbeeld daarvan is het ijsje dat ik je in dit artikel laat zien. Je kent ze vast wel: van ...
Gefrituurde tempeh

Gefrituurde tempeh

Een poosje geleden nam ik bij de toko borrel tempeh mee. Ik had er nog nooit van gehoord en was benieuwd hoe het zou smaken: donker gekleurde dunne plakken tempeh in een zakje. Wow: wat heerlijk! Ik dook de keuken in en maakte ze zelf. Het is veel eenvoudiger dan ...
Appelmoes

Appelmoes

Appelmoes is zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Het is helemaal niet moeilijk en het voordeel van zelf maken is dat je helemaal zelf bepaalt hoe zoet de appelmoes wordt en of de structuur grof wordt met stukjes appel of juist glad gepureerd, zoals je 'm meestal in de ...
Mango frozen yogurt

Mango frozen yogurt

Heerlijk verfrissend tijdens een zomerse dag: frozen yogurt met mango! En hartstikke simpel om te maken nog ook ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer