Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond ‘t beiden heel geslaagd.
Ingrediënten
roggebrood (standaard roggebrood of bijvoorbeeld Brabants roggebrood)
hummus*
avocado
kiemen
*ik koos de hummus met ras el hanout van de Aldi die ik hier liet zien
Bereidingswijze
Toast het roggebrood. Smeer er een laagje hummus op, beleg met fijngeprakte avocado en bestrooi met wat paprikapoeder. Top met kiemen en serveer.
Een tijd geleden at ik voor het eerst een banh mi: een Vietnamees stokbroodje belegd met vlees, ingelegde groenten, koriander en een Vietnamese dressing. Uiteraard was mijn versie vegetarisch. Ik was meteen om: wat onwijs lekker, al die smaken bij elkaar! Ik wilde hier zelf een vegan versie van maken ...
Eens iets anders dan de klassieke hamburgerbroodjes: stevige bruine boterhammen. En dan besmeerd met hummus en belegd met een vegaburger, rucola en rode ui... Je eet je vingers er bij op! ...
Behoefte aan een stevige lunch die boordevol vitamines, mineralen en goede vetten zit? Kijk dan even naar deze superfood boterham, die ook nog eens verrukkelijk smaakt ...
Deze combinatie smaakt heerlijk als sandwich, maar ik maakte er ook een tosti van: nóg lekkerder, omdat de pindakaas met de sambal smelt en de smaken nog meer naar voren komen. ...
Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Een simpele maar oh zo lekkere wrap! Ingrediënten tortilla wrap hummus wortel, geraspt komkommer, in dunne plakken Bereidingswijze Verwarm de wrap in de magnetron of koekenpan. Besmeer de wrap met hummus en beleg met de wortel en komkommer en rol de wrap dicht en snij doormidden ...
geen reacties