Ik ben dol op de combinatie van chocolade en rozijnen. Helaas zijn chocolade rozijnen uit de winkel meestal niet vegan: ze bevatten vaak schellak om ze een glimmend laagje te geven. Dan maar zelf maken! Deze chocolade brokken, in Amerika ‘bark’ genoemd zijn ook heel geschikt om mee te variëren. Gooi er een handje nootjes door voor wat extra crunch of gebruik cranberries in plaats van rozijnen voor een fruity kick. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Ingrediënten
100 gram pure chocolade, in kleine stukjes
80 gram kokosolie
60 ml. plantaardige room *
1 teaspoon vanille extract
200 gram rozijnen
* ik gebruikte Oatly haverroom
Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade met de kokosolie in een smeltpannetje boven een pan kokend water. Schenk het mengsel in een kom en voeg de room, vanille extract en dan de rozijnen toe en meng alles goed door elkaar en laat een minuut of 10 staan. Giet het mengsel op het bakpapier en spreid uit en strijk glad met een spatel. Zet het 2 uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Breek in stukken. Je kunt het prima bewaren in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten, uitgezonderd bijvoorbeeld peper en zout en olie? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
Ik ben dol op kokosmakronen. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat versies gemaakt, zie onderaan dit artikel. Deze variant is vegan en gemaakt met gecondenseerde kokosmelk en aquafaba: dat is het zetmeelrijke goedje dat je normaal laat wegspoelen wanneer je kikkererwten afgiet. Daar kun je allerlei lekkers mee maken! En ...
Zo af en toe ga ik naar de Rotterdamse markt om voordelig groenten en fruit in te slaan. Ik neem me voor om dat vaker te doen dat ik nu doe, want het scheelt zoveel geld! Ook word ik door de kleurrijke kramen vaak verleid tot het proberen van groenten ...
Heb je wel eens gehoord van de Latijns-Amerikaanse drank Agua Fresca? Het betekent letterlijk in het Spaans 'koele waters' en wordt vooral veel in Mexico gedronken. Het bestaat uit fruit, limoen of citoensap, water en agave siroop. Heel verfrissend en gezond en je kunt er eindeloos mee variëren ...
Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te ...
Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
geen reacties