Chili sin carne nachos

Nachos met een twist: met chili sin carne! Het heerlijk gekruide vegan gehakt- met bonenmengsel schep je op met de nacho chips. Heel lekker als (bij)gerecht met eventueel en kop soep of als borrelhap.

Afdrukken

Chili sin carne nachos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 schaal vegan gehakt
  • 150 gram maiskorrels
  • 1 blik van 400 gram zwarte bonen
  • 1 pot Food Fellows Easy chili sauce
  • 1 zak nacho chips 200 gram
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • 1 lenteui, in dunne ringetjes
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 bekertje AH haverfraîche
  • zwarte peper
  • verse koriander

Bereidingswijze

  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de knoflook een minuutje en voeg het vegan gehakt toe en bak en paar minuten mee.
  • Voeg de maiskorrels toe, spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken en voeg ook toe.
  • Voeg de easy chili sauce toe en meng alles met elkaar. Verwarm de saus een paar minuten mee.
  • Verdeel een laagje chili sin carne over een groot bord of grote schaal.
  • Verdeel er een laag nacho chips over, de helft van de lenteui, rode peper, avocado, de rest van de chili sin carne en vervolgens weer een laag nacho chips en de lenteui, rode peper en avocado.
  • Verdeel de inhoud van het bekertje haverfraîche erover en bestrooi met zwarte peper.
  • Garneer met verse koriander.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star