Chili sin carne met havergrutten

Een stevige chili sin carne met havergrutten. Heel lekker en voedzaam! 

Havergrutten

Onlangs zag je de havergrutten al voorbij komen die ik gekregen heb van Meesters van de Halm. Havergrutten worden ook wel steel cut oats genoemd. Havergrutten zijn in stukjes gesneden haverkorrels en ze hebben een volle haversmaak en een nootachtige bite. Havergrutten zijn de ideale basis voor overnight oats en ze kunnen ook prima ingezet worden als vervanger voor rijst bij gerechten als sushi en risotti. In dit geval heb ik ze dus toegevoegd aan de chili sin carne en dat is een perfecte combinatie!

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

  • olie, om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 400 gram zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 gram maiskorrels uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gram havergrutten
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • vegan geraspte kaas, optioneel. Ik gebruikte de vegan geraspte kaas van Vegan Deli die je onder andere bij Ekoplaza kunt kopen.

Bereidingswijze

  • Bereid de havergrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ongeveer 2 minuten en bak de knoflook een minuutje mee samen met de chilipoeder, komijn en paprikapoeder.
  • Voeg de blokjes paprika en wortel toe en bak een minuut mee. Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes en maiskorrels toe en roer alles goed door.
  • Verwarm op een laag vuur voor een minuut of 10, roer regelmatig door.
  • Voeg de havergrutten toe en roer door de chili sin carne.
  • Serveer met blokjes avocado en vegan geraspte kaas.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer