De biologische producten van Meesters van de Halm

De producten van Meesters van de Halm ben je vast wel eens tegen gekomen in de biosuper. Ik mocht een aantal producten uitproberen en vertel je in dit artikel wat die zijn en wat ik er van vind! 

Meesters van de Halm

Al sinds 1977 maakt Meesters van de Halm granen op een milieuvriendelijke manier. De biologische granen, graanvlokken en muesli’s worden met respect voor mens en milieu geproduceerd. Zo worden alle reststroomproducten hergebruikt door biologische veebedrijven en zelfs voor de productie van groene stroom. Zo gaat er niets verloren! En als enige op dit gebied heeft Meesters van de Halm het hele productieproces vanaf de oogst tot verpakking in eigen hand. De granen worden zo veel mogelijk uit eigen land gehaald. Wanneer er niet genoeg beschikbaar is vanwege bijvoorbeeld een te kleine oogst, dan wordt gekeken waar het het dichtstbij te halen is.

Composteerbare verpakking

Bijzonder is dat er voor de verpakking composteerbaar folie wordt gebruikt. Dat houdt in dat de verpakking in de groenbak mag!

Vegan granola

Granola eet ik eigenlijk zelden, omdat er vrijwel altijd honing voor wordt gebruikt. Ik eet dat als veganist dus niet. Maar de drie granola’s die ik kreeg opgestuurd zijn wel vegan tot mijn blijdschap! De voordelen van deze granola’s op een rij:

  • vegan
  • biologisch
  • zonder toegevoegde suikers, in plaats van met suiker en stroop te bereiden wordt er appelpasta gebruikt
  • de folie waar de granola in is verpakt is niet van plastic gemaakt maar van rietsuiker en houtvezel. Daardoor is het 100% composteerbaar. Het wordt omgezet in water en CO2 en mag dus zo de GFT-bak in!
  • de granola’s zijn palmolie vrij

Drie soorten granola

Er zijn drie soorten granola verkrijgbaar: suikerarme, vezelrijke en eiwitrijke.

Ik vind ze alle drie heerlijk, met als favoriet de eiwitrijke granola met hazelnoten en havervlokken. Ik eet het met wat plantaardige yoghurt of als topping over een smoothie bowl. Heerlijk!

Rijstvlokken

Ook kreeg ik een zak rijstvlokken om te proberen. Rijstvlokken zijn gepelde en geplette rijstkorrels. De rijst is afkomstig uit Frankrijk, Spanje en Italië. Je kunt de rijstvlokken zo eten of ze voor gebruik 10 minuten koken en 10 minuten nawellen. De rijstvlokken zijn glutenvrij en goed om te weten is dat zelfs de verpakking dat is!

Quinoavlokken

Deze quinoavlokken hebben veel gezonde eigenschappen: ze zijn een bron van eiwit, mineralen, koper en magnesium. Ook zijn ze vezelrijk, vol B-vitamines, vitamine E en ijzer. Ook deze vlokken zijn evenals de verpakking glutenvrij.

Ik maakte er vegan en glutenvrije roze koeken mee!

Havergrutten

Hier was ik benieuwd naar en blij dat ik ze eindelijk eens kon proberen: havergrutten! Deze zijn in Nederland niet makkelijk verkrijgbaar. Maar ik kom ze zo vaak tegen op buitenlandse websites en in buitenlandse kookboeken. In Engeland en Amerika worden ze steelcut oats genoemd. Havergrutten zijn in stukjes gesneden haverkorrels. Ze hebben een volle haversmaak en een nootachtige bite. Havergrutten zijn de ideale basis voor overnight oats en ze kunnen ook prima ingezet worden als vervanger voor rijst bij gerechten als sushi en risotti. Ik heb het gebruikt als rijstvervanger bij chili sin carne. Ik vond het heel lekker en voor herhaling vatbaar! Kijk hier voor het recept.

Bekijk op deze pagina het hele assortiment van Meesters van de Halm. Je kunt de producten onder andere kopen bij Ekoplaza.

Dit artikel is in samenwerking met Meesters van de Halm tot stand gekomen. 

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer