Bruchetta

Bruchetta, heerlijk als snack bij de borrel of als bijgerecht bij bijvoorbeeld soep! 

Ingrediënten bruchetta

  • 1 ciabattabrood (of stokbrood)
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • blaadjes basilicum
  • balsamico azijn

Benodigdheden

  • bakkwastje
  • grillpan

Bereidingswijze

Snij sneetjes van ongeveer 2 cm. dikte van het ciabattabrood. Bestrijk beide kanten van de sneetjes met behulp van een bakkwastje met olijfolie. Verhit de grillpan en bak de sneetjes brood aan beide kanten, tot er grillstreepjes ontstaan en het brood begint te kleuren. Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf dit met het snijvlak over de sneetjes brood. Snipper de rode ui en snij de tomaten in kleine stukjes. Meng de ui met de tomaat en beleg de sneetjes brood er mee. Besprenkel met een klein beetje balsamico azijn en garneer met grof gesneden basilicum blaadjes.

Nog meer lekkere beleg ideetjes? Klik hier!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer