Bruchetta

Bruchetta, heerlijk als snack bij de borrel of als bijgerecht bij bijvoorbeeld soep! Met onder andere ciabattabrood, tomaat, knoflook, rode ui en peterselie.

Afdrukken

Bruchetta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 ciabattabrood (of stokbrood)
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • blaadjes basilicum
  • balsamico azijn

Bereidingswijze

  • Snij sneetjes van ongeveer 2 cm. dikte van het ciabattabrood.
  • Bestrijk beide kanten van de sneetjes met behulp van een bakkwastje met olijfolie.
  • Verhit de grillpan en bak de sneetjes brood aan beide kanten, tot er grillstreepjes ontstaan en het brood begint te kleuren.
  • Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf dit met het snijvlak over de sneetjes brood. Snipper de rode ui en snij de tomaten in kleine stukjes.
  • Meng de ui met de tomaat en beleg de sneetjes brood er mee.
  • Besprenkel met een klein beetje balsamico azijn en garneer met grof gesneden basilicum blaadjes.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star