Bruchetta, heerlijk als snack bij de borrel of als bijgerecht bij bijvoorbeeld soep! Met onder andere ciabattabrood, tomaat, knoflook, rode ui en peterselie.
Bruchetta
Ingrediënten
Scale
- 1 ciabattabrood (of stokbrood)
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 500 gram tomaten
- 1 rode ui
- blaadjes basilicum
- balsamico azijn
Bereidingswijze
- Snij sneetjes van ongeveer 2 cm. dikte van het ciabattabrood.
- Bestrijk beide kanten van de sneetjes met behulp van een bakkwastje met olijfolie.
- Verhit de grillpan en bak de sneetjes brood aan beide kanten, tot er grillstreepjes ontstaan en het brood begint te kleuren.
- Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf dit met het snijvlak over de sneetjes brood. Snipper de rode ui en snij de tomaten in kleine stukjes.
- Meng de ui met de tomaat en beleg de sneetjes brood er mee.
- Besprenkel met een klein beetje balsamico azijn en garneer met grof gesneden basilicum blaadjes.
geen reacties