Carrotcake kokosmakronen

Kokosmakronen met een twist van worteltjestaart, oftewel carrot cake. Ze zijn heerlijk! 

Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks
200 gram geraspte kokos
1 1/2 teaspoon gemalen kaneel
1 teaspoon gemalen gember
1/2 teaspoon nootmuskaat
50 gram walnoten, in stukjes gehakt
1 winterwortel
75 gram suiker
het vocht van 1 blik kikkererwten van 400 gram
snufje zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de kokos, kaneel, nootmuskaat en gember in een kom. Verwarm het kikkererwtenvocht in een steelpan voor enkele minuten tot het dikker begint te worden en laat dan afkoelen. Snij de wortel in stukken en rasp deze stukken. Voeg het vocht toe aan het droge mengsel samen met de walnoten, wortel, suiker, zout en roer goed door. Leg gelijke hoopjes kokosmakroon van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze lopen iets uit dus zorg voor voldoende ruimte ertussen, Bak de makronen voor 15 – 20 minuten of tot ze beginnen te kleuren. Laat goed afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Bron recept, de eieren zijn vervangen door aquafaba

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer